Sport

Ingyenes kosártábor Hódmezővásárhelyen

Az ingyenes kosártábor keretein belül mintegy 100 kisgyerek pattogtat a Hódtói Csarnokban.

Elsőként reagált Lázár János polgármester májusi közgyűlési javaslatára a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület, miszerint a nyári szünidő egy részének tartalmas és olcsó, akár ingyenes eltöltésében az iskolákkal összefogva vállaljanak szerepet a sportegyesületek is. A sportszervezet 97 gyereket fogadott hétfőn a Hódtói Sportcsarnokban a tábor első napján, ráadásul teljesen ingyenes a gyerekeknek.

A Vásárhelyi Kosársuli – saját költségén – 3×1 hetes kosárlabda tábort vállalt, a vele együttműködő 3 iskola, a Németh László Általános Iskola és Gimnázium, a Liszt Ferenc Általános Iskola, és a Szent István Általános Iskola második, harmadik és negyedik osztályos fiútanulói részére a sportcsarnokban, a három turnust június 18. július 6. között rendezik meg – nyilatkozta dr. Elek András, a Kosársuli SE elnöke.

A tábor teljesen ingyenes a résztvevőknek, még ebédet is kapnak a gyerekek. A kis kosarasoknak az egyesület szakemberei, testnevelő tanár-edzőink és főiskolás játékosaink naponta 8 és 16 óra között tartanak foglalkozásokat a Hódtói Sportcsarnokban – tette hozzá a sportvezető.

A kosarazás és más jellegű játékok mellett a kosárlabdázással és az egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetések, DVD-nézés is szerepelnek a programban. Hangsúlyozta: a változatos programnak, és az egész éves minőségi munkának is köszönhető, hogy óriási volt az érdeklődés, előzetesen mindhárom turnusra 70-80 kis kosaras jelentkezett. Hétfőn pedig 97 gyerek jelent meg a csarnokban, akikkel 6 csoportban 6 edző foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik