Sport

Szerbia rendezi a női kézilabda Eb-t

gorbicz(210x140)(1).jpg (görbicz anita, )
gorbicz(210x140)(1).jpg (görbicz anita, )

Hollandia visszalépése után hétfőn déli szomszédaink kapták meg a decemberi női kézilabda-eb rendezési jogát.

Korábban már bejelentette az EHF, hogy a női kézilabda Európa-bajnokság rendezését Hollandia nem tudja vállalni, így eddig kérdéses volt, melyik ország fog otthont adni az eseménynek.

A jó hír után – férfi kéziseink ott lehetnek a vb-n – ezúttal az Európai Kézilabda Szövetség is újdonságról számolt be: a szerbek rendezhetik meg az eb-t, mely december 4-16-ig tart majd. A meccsek a januári férfi eb-hez hasonlóan Belgrádban, Nisben, Újvidéken és Vrsacon lesznek. A magyarok mérkőzései Újvidéken lesznek, ezt a Magyar Kézilabda Szövetség külön kérte a szerbektől.

“Örülünk a döntésnek, hogy ismét Szerbiában lesz az Európa-bajnokság, ezúttal a női torna, hiszen így reményünk van arra, hogy több ezer magyar szurkoló a helyszínen drukkolhasson válogatottunknak – mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Már fel is vettük a kapcsolatot a rendező szerb szövetséggel, annak érdekében, hogy a férfiakhoz hasonlóan női válogatottunk is Újvidéken játszhassa csoportmérkőzéseit. Reméljük, hogy ezáltal megkönnyítjük a magyar szurkolók, egyben a nemzeti csapat dolgát is, és szinte hazai pályán léphet pályára az együttes”.

A holland csapatot is pótolni kell, a helyét a selejtezők során legjobb csoportharmadik Izland veheti át.

Szerbia egyébként a 2013-as női kézilabda-vb-t is rendezi, az EHF már ezt is korábban eldöntötte. Nem kell tehát messzire utaznunk, hogy szurkolni tudjunk kedvenceinknek.

Női kézilabda-Európa-bajnokság, december 4-16.

A résztvevők:

Magyarország, Szerbia (rendező), Norvégia (címvédő), Csehország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Izland, Macedónia, Montenegró, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Ukrajna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik