Sport

Hibátlan németek

A német labdarúgó-válogatott bejutott a negyeddöntőbe az Európa-bajnokságon, mivel a B csoport vasárnapi, harmadik fordulójában 2-1-re legyőzte a dán együttest.

A németek nagyon belekezdtek, semmit sem akartak a véletlenre bízni: már a meccs elején két gólhelyzetük adódott. Saját térfelükön támadták le a dánokat. Müller a 6. percben ordító helyzetben hat méterről lőtte Andersen kezébe a labdát.

A németek uralták a pályát, de nem sikerült betalálniuk a hálóba. Csaknem húsz perc elteltével a válogatottban centenáriumi fellépését ünneplő Lukas Podolski megszerezte a vezetést, az Arsenalhoz szerződött kölni csatár pályafutásának 44. gólját szerezte a nemzeti együttesben.

A német öröm csupán öt percig tartott, mivel egy szöglet után Krohn-Dehli bevette Neuer kapuját. A hátralévő időben a Löw-alakulat többet támadott, de a dánoknak is volt néhány veszélyes akciójuk.

Az élvezetes első félidő és a szünet után egy kicsit visszafogottabbak lettek a csapatok, Dánia a vezetést is megszerezhette volna, ám C. Poulsen nem tudta értékesíteni az adódó helyzetet. A találkozó hátralévő részében a német együttes nagy fölényben játszott, a mérkőzés viszont ellaposodott. Tíz perccel a lefújás előtt Bender góljával végleg eldőlt az összecsapás és a továbbjutás sorsa.

B csoport, 3. forduló:

Németország-Dánia 2-1 (1-1)
Lviv, 32 990 néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

gólszerző: Podolski (19.), Bender (80.), illetve Krohn-Dehli (24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik