Sport

A csehek kiütötték a házigazdákat

Bozsó Krisztián
Bozsó Krisztián

2012. 06. 17. 10:54

A cseh labdarúgó-válogatott bejutott a negyeddöntőbe, mivel szombaton egygólos győzelmet aratott a lengyelek felett az Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában.

A győzelmi kényszer által hajtott lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat az összecsapásba, több mint negyedórán keresztül folyamatosan veszélyeztettek, lehetőségeik azonban rendre kimaradtak. A csehek az első húsz perc után megnyugodtak, igyekeztek minél többet birtokolni a labdát, s erre a lengyeleknek nem volt ellenszerük. A szakadó esőben gólhelyzetet bőven láthattak a szurkolók, a kapuba találni azonban a szünetig egyik gárdának sem sikerült.

A folytatásban – a várakozásokkal ellentétben – nem úgy tűnt, mintha a lengyelek mindent meg akarnának tenni a győzelemért: alig-alig jutottak el a rivális kapujáig, miközben a csehek a biztos védekezésre építve, ellentámadásaikból több helyzetet is kialakítottak. Taktikájuk a 72. percben vezetett eredményre, s bár ez valamelyest “észhez térítette” a lengyeleket, az utolsó negyedórában a társházigazda válogatottja már nem volt képes egyenlíteni.

A csoport, 3. forduló:
Csehország-Lengyelország 1-0 (0-0)
Wroclaw, 42 ezer néző, v.: Craig Thomson (skót)

gólszerző: Jiracek (72.)
sárga lap: Limbersky (12.), Plasil (87.), Pekhart (93.), illetve Murawski (23.), Polanski (48.), Wasilewski (61.), Blaszczykowski (87.), Perquis (90.)

lionel messi (lionel messi, )Messi két gólt lőtt, és elárulta, fia lesz
Trója, Szalamisz, Varsó