Sport

Idén olimpia, jövőre világbajnokság

Habár 31-27-re kikapott a norvég csapattól, kijutott a jövő januári, spanyolországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A jó kezdés után három góllal is elléptek a hazaiak, ám a szünetre csak minimális volt az előnyük. A folytatásban is tapadt a Mocsai-együttes a riválisára, majd ahogy egyre idegesebbek lettek az északiak, még fordítaniuk is sikerült a magyaroknak, így aztán a házigazdáknak semmi esélyük sem volt a bravúrra.

A két meccs alapján megérdemelten szerzett indulási jogot a vb-re a magyar együttes. A négygólos vereség csalóka, mivel az utolsó két percben dobott három gólt a skandináv válogatott.

Rövid pihenő után a vb-re kijutott csapat gőzerővel készül tovább a július 27-én kezdődő londoni olimpiára.

Férfi világbajnoki selejtező, visszavágó:
Norvégia-Magyarország 31-27 (14-13)
Oslo, játékvezetők: Krstic, Ljubic (szlovénok).

Norvégia: Erevik, Medhus (kapusok), Björnsen 1, Hansen 3, Jöndal, Kjelling 6, Klev, Lund, Mamelund 6, Myrhol 7, Rambo 1, Riegelhuth Koren, Paulsen 1, Tönnesen, Samdahl, Tvedten 6 (2). Szövetségi kapitány: Robert Hedin.

Magyarország: Fazekas, Mikler (kapusok), Császár 4 (1), Gulyás 4, Harsányi 2, Iváncsik G. 2, Katzirz, Laluska, Lékai, Mocsai T. 1, Nagy L. 4, Pérez 2, Putics 4, Schuch, Vadkerti, Zubai 4. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Az 1. mérkőzésen: Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)

A világbajnokságra kijutott: Magyarország 54-52-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik