Sport

Mocsai nehéz visszavágóra számít a norvégok ellen

Mocsai Lajos szerint több szempontból is nehéznek ígérkezik a norvégok elleni szombati oslói világbajnoki selejtező visszavágója, amelyet hatgólos előnnyel vár csapata.

A szakvezető az MTI-nek elmondta: mivel a norvégok nem jutottak ki a londoni olimpiára, ezért ez az utolsó esélyük, hogy bennmaradjanak a nemzetközi vérkeringésben, ugyanakkor ismerve a “viking-mentalításukat”, egyetlen másodpercig sem adják majd fel a csatát, sőt, várhatóan olyan játékosukat is bevetik majd szombaton, aki kihagyta a veszprémi első felvonást.

Az idén 80 éves norvég szövetség mindenkit meghívott erre a mérkőzésre, aki számít a nemzetközi és az európai szövetségben. Lehet sejteni, milyen ünnepre készülnek. Nekünk egyetlen feladatunk van: nem elhinni, hogy a hatgólos előny elegendő a továbbjutásra” – nyilatkozta Mocsai.

Az első találkozón játszott három év kihagyás után ismét a válogatottban Nagy László, aki a védelem egyik oszlopa volt, és hat gólt szerzett.

Az elmúlt napok arról is szóltak, hogy Nagy miként tud még jobban beilleszkedni a csapatba, miként tud még jobban együttműködni a társakkal támadásban és védekezésben. Ezt a munkát folytatjuk nem csak a mostani visszavágóra, hanem a londoni olimpiára is” – tette hozzá Mocsai Lajos.

Mikler Roland – aki az első találkozó hajrájában állt be a kapuba, és ugyanolyan remek teljesítményt nyújtott, mint előtte kollegája, Fazekas Nándor – kiemelte: a magyar csapat védekezés szinte végig a hatvan perc során jól működött, majd a hajrában a támadójáték is kifogástalan volt, ennek köszönhető a 27-21-es győzelem.

Ha nem arra figyelünk, hogy mennyi az összesítésbeli állás, hanem arra, hogy Oslóban is van esélyünk nyerni, akkor továbbjutunk. Érzem, hogy jobbak vagyunk, és éppen emiatt is várom ezt az összecsapást.”

A magyar válogatott már csütörtökön este edzett a meccs helyszínén, az oslói Spektrum Arénában. A 18 fős keretből 16-an léphetnek pályára a szombaton 19:10-kor kezdődő összecsapáson, melyen eldől, melyik csapat vehet majd a részt a jövő januári spanyolországi vb-n.

A magyar férfiválogatott 18 fős kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg), Nagy László (Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Katzirz Dávid (Csurgó), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik