Sport

Sztrájkra készülnek London buszsofőrjei

londoni busz (londoni busz)
londoni busz (londoni busz)

Londoni autóbuszvezetők ezrei szavaztak a sztrájk mellett, mivel munkaidejük emelkedésével fizetésük nem nő a közeledő olimpia és paralimpia idején.

21 brit busztársaság sofőrjeinek 94 százaléka akar munkabeszüntetésbe kezdeni. A dátumot egyelőre nem határozták meg.

Mindössze ötszáz dollár béremelést kérnének az ötkarikás játékok idejére, amikor várhatóan 800 ezerrel többen utaznak majd összességében a tömegközlekedési eszközön. A világverseny közeledtével egyre nagyobb az elégedetlenség a busztársaságok dolgozóinak körében.

A buszsofőrök azt is kiemelték, hogy nem csak ők, de a metróban és a vasútnál dolgozók is öt-kilencszáz dollár közti bonuszt szeretnének kicsikarni munkáltatójuktól.

Peter Kavanagh, a brit buszszövetség regionális tikára így nyilatkozott: „Szégyen, hogy Boris Johnson, London polgármestere és a busztársaságok idáig engedték fajulni a dolgokat. A sofőrök mindössze egy napi 17 dollárnyi pluszt szeretnének, ami annyira elegendő, hogy megigyanak belőle egy pohár sört és egy kisadag ’fish and chips’-et vegyenek. Mindannyian azt szeretnék, ha sikeres lenne az olimpia, de elfogyott a türelmük.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik