Sport

Nagy Lászlóék lehajrázták a norvégokat

putics, gulyás, nagy  (putics, gulyás, nagy lászló, )
putics, gulyás, nagy  (putics, gulyás, nagy lászló, )

A Nagy Lászlóval felálló magyar férfi kézilabda-válogatott a vb-selejtező veszprémi odavágóján 27-21-re győzött Norvégia ellen.

A számára kétszeresen is fontos veszprémi mérkőzés előtt érezhetően feszült volt a kaotikus közelmúltú klasszis, Nagy László, aki a magyar himnuszt is némán izgulta végig.

A három év után először megint magyar címeres mezben játszó Nagy László nehezen lendült bele, helyette a magyar csapat „problémamegoldója”, Császár Gábor tartotta három góljával a norvégokat, illetve a korai bravúrokkal operáló Fazekas Nándor.

Aztán a 10. percben Nagy Laci kilőtte az alsó sarkot, a közönség megünnepelte, úgyhogy gyorsan dobott még egyet, ezzel a magyar csapat először vezetett a meccsen (5-4).


Nagy László idegesen kezdett, de aztán belelendült

A Fazekas-védésekből lerohanó támadásokat vezető magyarok átvették a kezdeményezést, és tartotta előnyét (9-7). A félidő előtt kétszer is emberelőnybe került a Mocsai-csapat, de ennek és a változatlanul remeklő Fazekas védéseinek ellenére nem tudtuk növelni az előnyt, a szünetre 12-10-es magyar vezetésnél vonultak a játékosok.

A fordulás után a norvégok kaptak hamarabb lábra, és kiegyenlítettek (12-12). Nagy László újra villant, a balos bomba a fejen talált norvég kapust is belökte a kapuba. A folytatásban a magyarok kezdtek elhúzni (16-13).

Azonban a szívós norvégok kapaszkodtak, és nem hagyták a mieinket még jobban ellépni., sőt, elkezdtek felzárkózni (19-18). A Fazekast váltó Mikler Roland bravúrral kezdett, majd néhány bekapott gól után szép védésekkel segítette a csapatot.

A társak próbálkozásai azonban elhaltak a kemény norvég védelemben, csak a hajrára jött meg a magyar lendület (24-20). 1 perc 20-al a vége előtt Mocsai Lajos időt kért, keresztmozgásokat és centerezést kérve, illetve felhívva a figyelmet: „Minden gól számít!”

A csapat szót fogadott, így végül Harsányi időntúli hetesével a magyar válogatott 27-21-re legyőzte a norvégokat, és bizakodhat a jövő heti, oslói visszavágó előtt.

A magyar kézisek hat góllal verték Norvégiát:

Eredmény – Férfi kézilabda vb-selejtező, 1. mérkőzés, Veszprém

Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)

Gólszerzők: Nagy 6, Császár 6/2, Harsányi 4/2, Gulyás 3, Zubai 2, Lékai 2, Mocsai 1, Perez 1, Vadkerti 1, Schuch 1, illetve Tvedten 6/3, Kjelling 5, Myrhol 3, Samdahl 2, Björnsen 2, Mamelund 2, Rambo 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik