Sport

Djokovic és Federer is a negyeddöntőben

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb világelső kétszettes hátrányból fordítva nyert a Roland Garroson és bejutott a legjobb nyolc közé. Roger Federer is hátrányból tudott fordítani.

A francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyének 4. fordulójában Novak Djokovic az olasz Andreas Seppi ellen lépett pályára a Philippe Chatrier közönsége előtt. Erősz szél fújt Párizsban a meccs kezdetén és ez úgy tűnt, hogy a torna első kiemeltjét zavarta meg jobban, aki rögvest el is bukta 6-4-re az első játszmát. A másodikban 6-5-re is vezetett, azonban Seppi előbb tie-breakre mentette a felvonást, majd megnyerte a rövidítést is.

Nole magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, így a harmadik szettben gyorsan elhúzott 3-0-ra, ám olasz ellenfele egyenlíteni tudott. Itt aztán meg is állt a tudomány, 6-3-ra nyerte a szerb a játszmát, sőt, a negyedik etapot nagy csatában behúzta 7-5-re, így döntő szettre került sor.

Az ötödik játékrészben Djokovic esélyeshez méltón játszott, Seppi pedig egyre többet rontott, így végül Novak Djokovic jutott be a legjobb nyolc közé a Roland Garroson.

Kis csúszással, de Roger Federer ezzel egyidőben játszott a mindössze 21 esztendős David Goffinnal. Ahhoz képest, hogy a fiatal belga egyik példaképe ellen teniszezett egyáltalán nem volt megilletődve, be is húzta az első szettet és a másodikban is megszorongatta az egykori világelsőt.

Goffin aztán elkészült az erejével, a svájci pedig van annyira rutinos, hogy ezt kihasználja és továbbjutott a legjobb nyolc közé. Federer zsinórban 32. Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet.

Eredmény – Roland Garros, nyolcaddöntő, férfiak
Djokovic (szerb, 1.) – Seppi (olasz, 22.) 4-6, 6-7 (5-7), 6-3, 7-5, 6-3
Federer (svájci, 3.) – Goffin (belga) 5-7, 7-5, 6-2, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik