Sport

Vízilabda: csúnyán eldádázták a Kemény-legényeket

Az amerikai vízilabdázók az olimpiák évében rendre összekapják magukat. Most mi növeltük az önbizalmukat, négy napon belül másodszor.

Az olimpiára készülő és jelenleg Amerikában edzőtáborozó magyar férfi-vízilabdaválogatott kemény edzések mellett lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését. Az amerikai válogatott ellen másodjára is vereséget szenvedett a csapat. Ezúttal súlyos négy gólos zakót kaptunk, a Newport Beach-i uszodában 9-5 arányban maradtak alul Kásásék.

Az eddigi három felkészülési meccsből egyszer sem sikerült nyerni, így akár gyalázatosnak is nevezhetnénk az elmúlt hét teljesítményét, de ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy napi két-három kőkemény edzés mellett szállnak vízbe a fiúk, mi a magunk részéről eltekintünk a negatív jelzőktől. Csak semmi pánik. Mindenesetre az figyelmeztető, hogy az első negyedet lényegében átaludtuk (0-3), az ellenfél legjobbját, Tony Azevedot (3 gól) sehogy sem sikerült tartani, nálunk meg tán egyedül Madaras (2 gól) bírta a terhelés melletti játékot.

Kemény Dénes a vlv.hu-nak elmondta: “Volt, aki a délelőtti erős, közel háromórás edzéstől, volt aki esetleg a tegnapi szabadnap kikapcsolódásától, de az egész csapat nagyon fásultan játszott, különösen támadásban – borzasztó lövőteljesítményt nyújtottunk. Nem tudom, hogy ezt a folyamatos, erős edzések okozták, például a délelőtti vagy inkább a pihenőnapból való visszazökkenés. A korábbi sérültek még nem épültek fel, viszont Biros és Szécsi is megsérült, őket sem tudtam játszatni. De nem aggódom, mert nyilvánvalóan látszanak a javulási lehetőségek. Holnap utazunk Kanadába, dolgozunk tovább.”

Az ellenfél kapitánya, a sokat látott és tapasztalt Tony Schröder csak annyit mondott a mérkőzést követően: “Az olimpián egész más lesz.”

Ámen…

USA – Magyarország, vízilabda felkészülési mérkőzés
USA-MAGYARORSZÁG 9:5 (3:0, 1:1, 3:2, 2:2)
Newport Beach
USA: Moses, Varellas 1, Hudnut 1, Powers, A. Wright, Alexander 1, Beaubien, T. Azevedo 3, Bailey, Hutten, J. Smith, C. Lapin, J. Mann 2, Buckner, Krumpholz 1. Szövetségi kapitány: Terry Schröder
Magyarország: Nagy V., Katonás, Madaras 2, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G. 1, Kis G., Varga Dániel 1, Steinmetz Á., Hárai, Varga T., Vámos, Baksa. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – emberelőnyből: 5/8, ill. 2/8
Gól – ötméteresből: -, ill. 1/1

A magyar válogatott péntek délután teszi át székhelyét a kanadai Vancouverbe, ahol közös edzések mellett két hivatalos mérkőzést is játszik a kanadai válogatottal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik