Sport

Nehezebb helyzetben nem is lehetne a Mocsai-csapat

Az ötkarikás játékok férfikézilabda-tornáján a szerbeket, a horvátokat és a spanyolokat is megkapta a magyar válogatott.

A szerdai sorsolás előtt a kiemeléseket és a csapatok erősorrendjét figyelembe véve viszonylag könnyű hatosba is kerülhetett volna Mocsai Lajos legénysége, azonban már az első három húzás után világossá vált, nem nekünk kedvez a szerencse: először a Koreai Köztársaság, majd Dánia került a B jelű csoportba, míg a másikba Argentína és Tunézia. Itt még bízhattunk abban, hogy az A-ba sorolnak minket, de nem így lett.

Az utolsó két húzás során így már csak abban bízhattunk, hogy a svédek és a franciák a mi hatosunkban kötnek ki, de kettőjük közül egyik sem lesz a válogatott ellenfele. Helyettük viszont játszhatunk majd az olimpián a horvátokkal és a spanyolokkal.

Az utolsó körben a házigazda britek szövetségi kapitánya, Dragan Djukic, aki kétszer is volt a Pick Szeged vezetőedzője – 2001 és 2003 között, valamint 2009 és 2010 között -, választhatott, melyik csoportban szeretné látni csapatát. Természetesen az A jelű hatosra esett a választása, így mellénk bekerültek még a könnyű ellenfélnek kicsit sem mondható szerbek.

A helyzet azonban nem reménytelen, meg lehet csípni ebből a bivalyerős csoportból a továbbjutást, ugyanis Londonban majd a hatos első négy csapata jut be a negyeddöntőbe.

“Szenzációs csoportba kerültünk, ezen az ágon nincs egyetlen gyengébb képességű csapat sem” – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. “A spanyol, a dán és a horvát válogatott kiemelkedik a mezőnyből, s úgy gondolom, hogy a negyeddöntőt érő negyedik helyért a szerb, a koreai és a magyar csapat egyenlő feltétellel harcol. A magunk lehetőségeihez képest mindent megteszünk, hogy a hátralévő közel két hónapban a lehető legjobban felkészüljünk minden idők egyik legerősebb olimpiai tornájára.”

A hölgyek mezőnyében az A-csoportban összecsap majd Montenegró, Oroszország és a horvátok, míg a B-ben Norvégia, a spanyolok és a franciák.

Az olimpiai kézilabdatorna csoportbeosztásai
Férfiak:
A-csoport:
Franciaország, Svédország, Izland, Nagy-Britannia, Argentína, Tunézia
B-csoport: Spanyolország, Horvátország, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Dánia, Koreai Köztársaság

Nők:
A-csoport: Montenegró, Oroszország, Horvátország, Nagy-Britannia, Brazília, Angola
B-csoport: Norvégia, Spanyolország, Dánia, Franciaország, Svédország, Koreai Köztársaság

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik