Sport

Nem ismeri a veszélyes külföldi szurkolókat a lengyel rendőrség

Nincs információja stadionokból kitiltott külföldi szurkolókról a lengyel rendőrségnek, mert eddig csak az orosz és a fehérorosz hatóságok küldték meg a veszélyes huligánok listáját.

A lengyel számvevőszék már április elején riasztott az ügyben, mert a stadionokból kitiltott külföldiek adatai nélkül az ellenőrzések során lehetetlen lesz kiszűrni a huligánokat – írta kedden a Rzeczpospolita című napilap.

A lap a kontinensviadal szervezésében résztvevő személyekre hivatkozva egyebek között az Európai Labdarúgó Szövetséget hibáztatja, amely már a jegyárusítás során kizárhatta volna a randalírozókat, hiszen névre szóló belépőket forgalmazott.

Mariusz Sokolowski, a varsói rendőr-főkapitányság szóvivője arra számít, hogy a rendezvényre Lengyelországba érkező külföldi rendőrök személyesen adják majd át a hazájukban veszélyesként számon tartott személyek listáit.

A lengyelek csak 300 orosz és fehérorosz, valamint 1800 hazai huligán adataival rendelkeznek, így a legveszélyesebbeknek tartott német és angol szurkolókéra még várnak. A PAP lengyel hírügynökség azonban azzal nyugtatja a közvéleményt, hogy a brit hatóságok a napokban több mint kétezer kitiltott útlevelét szedik be az Eb idejére, hogy a huligánok addig ne hagyhassák el a szigetországot.

Előzetes becslések szerint a június 8-án Varsóban kezdődő kontinensviadal alkalmából Lengyelországot több százezer szurkoló, egyes statisztikák szerint akár 1,4 millió személy is meglátogathatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik