Sport

Kozák Danuta indulhat K-1 500 méteren Londonban

A duisburgi világkupa megnyerésével ugyanis megszerezte a magyar kajakos a K-1 500 méter indulói jogát a londoni olimpiára.

Sikerült és hihetetlen boldog vagyok, olyan ez, mint egy álom” – mondta Kozák Danuta miután megnyerte a K-1 500 métert a duisburgi világkupán. És ez nem csak egy egyszerű vk-győzelem volt a számára, Fazekas-Zur Krisztinával ugyanis különharcot vívtak a londoni olimpia indulói helyéért. Egy héttel ezelőtt Kozák nyerte meg a szegedi első válogatót, s a duisburgi viadal volt a második felvonás, amelyet hihetetlen rutinnal oldott meg Csipes Ferenc tanítványa. Kozák több mint egy hajóval előzte meg az ausztrál Alana Nichollsot és a harmadik helyen záró Fazekas-Zur Krisztinát.

Nem volt taktika, végignyomtam az egészet” – magyarázta Kozák, aki számára megnyugtató lehetett, hogy a teljes mezőny meglehetősen messziről nézhette a hátát.

Hogy mit mutat ekkora fölény? Ebbe nem szabad belekapaszkodni, hiszen május van, az olimpiáig még rengeteg minden változhat. Mi is feszített programból jöttünk ide, a riválisaim is végigversenyezték a májust. London más lesz, nagyon más…” – fejtegette Kozák, aki elsőként természetesen párját hívta fel telefonon, hogy megossza a nagy hírt.

Hogy London más lesz?

Ebben bízhat Dombi Rudolf és Kökény Roland is. A K-2 1000 méteren induló párosunk ugyanis csak minimális különbséggel (alig több mint négy tized) kapott ki a német világbajnok kettőstől Andreas Ihlétől és Martin Hollsteintől. Szilárdi Katalin versenyzői rendkívül taktikusan építették fel az 1000 métert, nagy finist nyitottak 200 méteren, amellyel majdnem befogták a német egységet.

A délelőtti döntők során még egy magyar induló volt. Vajda Attila a hatodik helyen zárt C-1 1000 méteren, amelyen nagyot harcolt egymással a német Sebastian Brendel és az üzbég Vadim Menkov.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik