Sport

Kizárták a Kovács-Janics duót a Vk-n

A hazai szövetség beszámolója szerint az előfutam után még minden rendben volt: a Szabó Gabriella, Csipes Tamara és a Kovács, Douchev-Janics egység is futamgyőztesként jutott tovább 500 méteren. A középfutamokban is meggyőzően szerepeltek a lányok, Szabóék a másodikak lettek, ők ott lesznek a vasárnapi döntőben, a másik futamban pedig Janicsék a legjobb idővel elsőként értek célba, de őket a mérlegelés után kizárták. 

“Tizenkét dekával volt könnyebb a hajójuk az előírtnál, sajnos még olyan rutinos versenyzők is hibázhatnak, mint Natasa és Kati – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Nagyon sajnálom, hogy kizárták őket. Jól versenyeztek az elő- és a középfutamban, szerettem volna látni, mire mennek a döntőben a másik magyar páros és a nemzetközi mezőny ellen.”

C-1 200 méteren Vajda Attila nem jutott be az A-döntőbe. Az 1000 méter olimpiai- és világbajnoki címvédője ötödik lett a középfutamában. K-1 200 méteren Molnár Péter sem jutott be a legjobbak közé, ő negyedikként siklott a célba a középfutamban. 

Női K-1 200 méteren viszont Douchev-Janics Natasa nagyon magabiztosan versenyzett, az elő- és a középfutamát is megnyerte.
Molnár Péternek Kadler Viktor párjaként sem sikerült döntőbe kerülnie, vasárnap K-2 200 méteren csak a B-döntőben lesz érdekelt a duó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik