Sport

Ide szeretne eljutni a Veszprém

Minden jegy elkelt a férfi kézilabda BL hétvégi, kölni négyes döntőjére.

Hogy hova tud fejlődni egy sportág! A kézilabda nemrég még a lesajnált kistetsvére volt a kosárlabdának és a röplabdának, hiszen a nemzetközi szövetség tagszáma, vagy az igazolt sportolók száma tekintetében jócskán lemarad e sportág a másik kettőtől. Mégis van a földön egy-két ország, ahol képtelenség elég nagy csarnokot találni egy-egy nagy eseményhez, mivel rendre elkel az összes jegy – elővételben…

Az európai szövetség közlése szerint a 20 ezer férőhelyes kölni Lanxess Arenában szombaton és vasárnap is telt ház lesz a Bajnokok Ligája négyes döntője alkalmával. Megközelítőleg annyian lesznek egyetlen kézilabda meccsen, mint az NB1-es bajnokság egy fordulójában összesen. Szombaton az első elődöntőt a német THW Kiel és Füchse Berlin vívja majd, aztán a dán Köbenhavn és a spanyol Atlético Madrid küzd meg egymással a döntőbe kerülésért. A bronzmeccset és a döntőt vasárnap rendezik.

Ilyen volt a 2010-es finálén a hangulat

A Kiel és a Köbenhavn a Pick Szeged, a Madrid és a Berlin pedig az MKB Veszprém csoportjából jutott el a legjobb négy közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik