Sport

Új társat kapott Babos Tímea

A magyar teniszező Franciaországban tart főpróbát a Roland Garrosra, a 220 ezer dollár összdíjazású strasbourgi tornán egyesben és párosban is rajthoz áll.

A világranglista 66. helyén álló Babos számára nem sikerült túl jól az elmúlt két ITF-versenye, ugyanis Cagnes-sur-Merben az első, Prágában pedig a második körben búcsúzott.

„Már a salakos szezon elején elmondtam, a Roland Garrosra tartogatom a csúcsformámat! Az elmúlt napokban már új szisztémával készültem, remélem, ennek lesz is hatása a salakos játékomra. Várom már a strasbourgi versenyt, hiszen a WTA-tornáknak azért egészen más a hangulata, mint a kisebb kategóriájú versenyeknek” – mondta a jelenleg legjobb magyar teniszező.

Franciaországban Babosra nehéz ellenfél vár egyesben, ugyanis első meccsét az ellen a Jelena Vesznyina ellen játsza, aki a budapesti tornán döntős volt: akkor Errani verte két szettben. Azonban csalóka az orosz helyezése, csak 79. a világranglistán, miközben korábban már 22. is volt.

Párosban új társsal vág neki a küzdelmeknek Babos, ugyanis Hszie Su-vej lesz a partnere Strasbourgban, a Roland Garroson, wimbledoni előszezonban és az angliai Grand Slam-tornán. A magyar teniszező a luxemburgi Mandy Minella cserélte le, a jelenleg párosban 55. Su-vejre.

„Remélem, hogy sikeres párost alkotunk. A tajvani lány korábban a top10-ben is volt párosban! Strasbourgban már kipróbáljuk, hogyan megy a közös játék. Bízom a jó szereplésben!” – nyilatkozta Babos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik