Sport

Cseh bronzérem a hoki-vb-n

Az A csoportos jégkorong-világbajnokság bronzmérkőzésén Csehország 3-2-re legyőzte a házigazda finneket.

Az elitosztály elődöntőiben az oroszok nagyon könnyedén léptek túl az egyetlen állva maradt házigazda Finnországon, ugyanis 6-2-vel ütötték ki a címvédésre pályázó északiakat.

A másik vesztes Csehország volt: a szlovákok 3-1-re verték meg a két évvel ezelőtti világbajnokot, így vasárnap délután Finnország-Csehország mérkőzést rendeztek a vb-n a harmadik hely megszerzéséért.

A két évvel ezelőtti és a tavalyi világbajnok összecsapása tulajdonképpen már az első harmadban eldőlt, mivel Prucha vezetéshez juttatta a cseheket, majd a 17. percben egyenlítettek az északiak Pyorala révén. Alig telt el a gól után fél perc, máris újból megszólalt a találatot jelző kürt: Novotny megint előnyhöz juttatta a piros-fehéreket. Majd még a harmad vége előtt újra gólt ünnepelhettek, Krejci találatával 3-1-re vezettek a csehek az első etap végén.

A középső játékrész nem hozott gólt, és a harmadik is csak egyet, de Jokinen lövése után csak a szépítésre futotta a házigazda erejéből, így 2012-ben a jégkorong-világbajnokság bronzérmét Csehország szerezte meg.

 

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 3. helyért
Finnország-Csehország 2-3 (1-3, 0-0, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik