Sport

Eldőlt: újra jégkorong-vb lesz hazánkban

magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )
magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség döntése értelmében 2013 áprilisában Budapest rendezi a divízió 1/A-csoportos jégkorong-vb-t. Az esemény a Papp László Budapest Sportarénában zajlik majd április 24. és 20. között.

Hazánk válogatottja mellett Kazahsztán, Olaszország, Japán, Nagy-Britannia és Dél-Korea nemzeti csapatai lépnek majd jégre a tornán. Az első két helyezett feljut a legjobbakat tömörítő – régi nevén – A-csoportba, míg az utolsó helyezett kiesik a divízió 1/B-be.

A Magyar Jégkorong Szövetség nem mindennapi sportdiplomáciai bravúrt ért el a rendezés elnyerésével, hiszen így 2011 után ismét hazánkba látogatnak a jégkorong sport közvetlen élvonala alatt elhelyezkedő együttesek. A pályázati anyag – benne a kampányfilmmel és az esemény logojával – elsöprő sikert aratott a finn fővárosban, ennek köszönhetően már az eredetileg kiírt döntés előtt egy nappal, csütörtökön hazánknak ítélték a rendezési jogot.

A női válogatottunk rajthoz áll a 2014-es szocsi olimpia selejtezőiben, ennek a spanyolországi Barcelona lesz a házigazdája 2012 őszén, ahol a dán, a horvát és a spanyol válogatott lesz az ellenfelünk.

Férfi válogatottunk hazai jégen teheti meg az első lépést a 2014-es téli játékok felé: idén november 8. és 11. között Hollandiát, Litvániát, valamint Szerbiát vagy Horvátországot fogadjuk a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő olimpiai selejtezőn.

A kampányfilm, amellyel nyertünk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik