Sport

Már az olimpiára hangolnak a magyar pólósok

kemény dénes (kemény dénes, )
kemény dénes (kemény dénes, )

A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában tartott edzéssel hétfőn elkezdte az olimpiai felkészülést a címvédő magyar férfi-vízilabdaválogatott.

Egyelőre igen foghíjas a létszám, ugyanis 19 fős keretből egyelőre csak kilenc játékos áll Kemény Dénes szövetségi kapitány rendelkezésére. A felkészülési időszak első hetét kihagyja az a kilenc vízilabdázó, akik érdekeltek voltak a Bajnokok Ligája hétvégi, nagyváradi négyes döntőjében.

Szintén hiányzik a doppingellenőrzésen pozitív mintát produkált szegedi Török Béla. A szakvezetés várja az ügy fejleményeit, helyette új játékost egyelőre nem hív be.

Így a héten egyelőre kilenc játékossal, a jövő héten pedig a jelenlegi hiányzókkal kiegészülve gyakorol a gárda, majd előbb az Egyesült Államokba, illetve Kanadába, később Olaszországba és Írországba utazik, illetve Békéscsabán, Szolnokon és a Margitszigeten készül a londoni játékokra.

“A játékosoknak érezniük kell, hogy fontosak. Olyan egyéni feladatokat tudunk ezen a héten csinálni, amelyeket máskor nehezebb lenne végrehajtani. A leglényegesebb most az, hogy az összes kerettag kapja meg tőlem azt a kiszolgálást, hogy a legnagyobb eséllyel harcolhasson a csapatba kerülésért. Ha ezt megteszem, a saját dolgomat nehezítem, de a csapat erősebb lesz” – mondta Kemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik