Sport

Kiosztották a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga közönségdíjait

Nem dőlt el a vasárnapi mérkőzésen a bajnoki trófea sorsa.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga fináléjában változatlan a szereposztás, az MKB Veszprém és a Pick Szeged sorozatban hetedszer játszik egymás ellen döntőt. A május 13-ai mérkőzés szegedi bravúrral zárult, így még egy mérkőzés erejéig nyitott kérdés, hogy ki állhat fel a dobogó legfelső fokára. A meccsen kiosztották az idei szezon legjobbjainak a Budapest Bank által kiírt közönségszavazás díjait, emellett az egymillió forintos Budapest Bank Fair Play-díj és a szakújságírói különdíj nyerteseit is kihirdették.

Bár idén már hetedszerre vív párharcot egymással a Szeged és a Veszprém csapata a bajnoki fináléban, az elődöntőben mindkét csapatot megszorongatta ellenfele, a Csurgó és a Balatonfüred. A válogatott olimpiai szereplése miatt ebben az évben két győzelemig játszott döntő első találkozóján Mocsai Lajos együttese bizonyult a jobbnak, 33-22-re győzték le riválisukat. A második mérkőzésen azonban magára talált a Tisza-parti csapat, és a találkozó 24-23-as Pick Szeged győzelemmel zárult, így a következő, május 19-i mérkőzésen fog eldőlni a bajnoki kupa sorsa.

A Budapest Bank közönségszavazása, amelynek során a szurkolóknak lehetőségük volt kiválasztani a szezon legjobbjait, idén is tovább fokozta a mérkőzések előtti izgalmakat. A pénzintézet immár ötödik alkalommal részesítette külön elismerésben a szezon Felfedezettjét, All Star-csapatát és Vezetőedzőjét. A bajnokságban szereplő együttesek szakvezetői és szakosztály-igazgatói által összeállított lista alapján a nézők április 23. és május 6. között adhatták le a voksaikat kedvenceikre. Az elismeréseket a május 13-ai bajnoki döntőn adta át Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese.

A Budapest Bank Kézilabda Liga 2011/2012-es szezonjának Felfedezettje a közönségszavazatok alapján: Szöllősi Szabolcs /Csurgó KK/

A Budapest Bank Kézilabda Liga 2011/2012-es szezonjának All Star-csapata a közönségszavazatok alapján:
A szezon legjobb kapusa: Fazekas Nándor /MKB Veszprém/
A szezon legjobb jobbszélsője: Harsányi Gergely /Tatabánya Carbonex KC/
A szezon legjobb jobbátlövője: Ancsin Gábor /Pick Szeged/
A szezon legjobb irányítója: Császár Gábor /MKB Veszprém/
A szezon legjobb beállója: Zubai Szabolcs /Pick Szeged/
A szezon legjobb balátlövője: Carlos Perez /MKB Veszprém/
A szezon legjobb balszélsője: Iváncsik Gergő /MKB Veszprém/

A Budapest Bank Kézilabda Liga 2011/2012-es szezonjának Vezetőedzője a közönségszavazatok alapján: Mocsai Lajos /MKB Veszprém/

A döntőn a Budapest Bank Fair Play-díjának idei nyertesét is bejelentették. A bank második alkalommal hirdette meg a díjat, hogy a 2011/2012-es idényben is sportszerű, tiszta játékra ösztönözze a csapatokat, így a legjobbak elismerése mellett egymillió forinttal jutalmazta a legsportszerűbbnek ítélt együttest. A díjat a játékvezetők által az alapszakasz mérkőzésein kiosztott pontszámok összesítése alapján a Tatai HAC vihette haza.

Mindemellett a Budapest Bank idén immár negyedik alkalommal részesítette különdíjban a sportág népszerűsítése érdekében legtöbbet tevő kézilabda szakírót is, akit a vezetőedzők szavazatai alapján összeállított listáról egy háromtagú zsűri választott ki. A Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Vetési Iván, a Magyar Sportújságíró Szövetség képviseletében pedig Ambrus Gábor segítette a Budapest Bank döntését, amely alapján a 2011/2012-es szezonban Spiller István, az MTI tudósítója vehette át az elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik