Sport

Vitorlás világversenyeket rendez jövőre Balatonfüred

Két vitorlás-világbajnokságot és három Eb-t rendez jövőre Balatonfüred.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere köszöntötte Vadnai Benjamint, a Balatonfüredi Yacht Club 16 éves versenyzőjét, aki a korosztályos Laser 4.7 világbajnokságon Buenos Airesben aranyérmet nyert.

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója méltatta Vadnai Benjamin eredményeit, majd bejelentette: 2013-ban a világ egyik legnagyobb vitorlásversenyét Balatonfüreden rendezik meg. Július 6-13. között a korosztályos Laser 4.7 hajóosztály Európa- és világbajnokságát, július 14-21. között a női Laser Radial U21-es Európa-bajnokságát, valamint a Laser Standard U21-es Európa- és világbajnokságot.

A versenyek zárónapja vasárnap, a rá következő szerdán az ifjúság a Kékpántlika versenyen mérheti össze tudását, csütörtökön pedig a vitorlázók legnagyobb versenye, a Kékszalag rajtol el Balatonfüreden. A nemzetközi versenyekre ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre.

“Óriási érdem, lehetőség ez Magyarországnak, hiszen hazánk még soha nem rendezett ilyen nagyságrendű és hosszúságú versenyt” – tette hozzá Böröcz István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik