Sport

Gyõzelemre hangolva

Kiss Pál Tamással a mezőnyben a hét végén a Forma-3-s sorozat Barcelonában rajtol a Forma-1 betétfutamaként.

E hét végén hosszú várakozás után végre kezdetét veszi a Formula-1 egyik elõszobájának számító és annak európai betétsorozataként futó GP3-as bajnokság 2012-es kiírása, melyben Kiss Pál Tamás idén is a mezõnyt erõsíti majd.

Az elsõ állomás Barcelona, az a helyszín, ahol 2011-ben Tamás megszerezte saját maga és egyben a magyar autósport elsõ GP3-as futamgyõzelmét. A 2011-es tanulóévvel a háta mögött Tamás idén lehetõleg már minden versenyen a gyõzelemre tör majd, és ez természetesen tavalyi sikerének helyszínén, Barcelonában sem lesz másként.

„Na gyon vártam már a szezonrajtot, és nehéz is volt kivárni ezt versenyzőként, mivel a többi bajnokság már nagyrészt beindult, én meg legfeljebb a tévében nézhettem eddig a Formula-1-et és a többi sorozatot. Örülök, hogy Európába ért az F1, mert ez azt jelenti, hogy végre mi is csatlakozhatunk a show-hoz. Alaposan ki vagyok már éhezve a versenyzésre” – mondta Kiss Pál Tamás.

„Jobb helyen nem is kezdõdhetne a szezon, hiszen – a Hungaroring és Monza mellett – Barcelona mindig is azok közé a versenyhelyszínek közé tartozott, ahol általában nagyon hamar fel tudtam venni a ritmust, és egybõl versenyképes tempót tudtam diktálni. A tavalyi gyõzelmem óta még különlegesebb számomra ez a helyszín, és jó érzés olyan helyen kezdeni a szezont, ahol korábban már nyertem egyszer. Ez önbizalommal tölt el az elsõ versenyhétvége elõtt, és remélem, idén is sikerül majd valami szép eredménnyel megörvendeztetnem a szurkolókat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik