Sport

Tovább rendel a Doktor

Valentino Rossi, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának menője cáfolja azokat a híreket, hogy a szezon végén visszavonulna.

Az angol Daily Telegraph jelentetett meg nemrégiben egy cikket, melyben azt állította, hogy az olasz szűkebb kompániájának elmondta, 2012 az utolsó éve a MotoGP-ben. A Doktor becenévre hallgató hétszeres világbajnok ugyanakkor cáfolta a visszavonulását:

„Ciao fiúk! Azok a hírek, melyek szerint visszavonulok év végén nem igazak. Találkozunk Le Mans-ban” – írta az Autosportnak Valentino Rossi.

Rossi 2010 végén igazolt a Ducatihoz, akkor azt mondta, hogy két évet tölt majd a csapatnál, ám egy múlt havi interjúban már úgy fogalmazott a Motorsportnak, hogy még további két esztendőt maradna. A 33 esztendős Doktor az előző idényt a hetedik helyen zárta, mindössze egyszer állhatott a dobogóra, Franciaországban. 2012 sem róla szól egyelőre, jelenleg a kilencedik a világbajnokságon három futamot követően, a Portugáliában elért hetedik pozíciója eddig a legjobb. Erre vonatkozóan volt is megjegyzése:

„Ha nagyon jól dolgozunk, akkor az ötödik-hatodik helyért küzdhetünk. Nem vagyok elragadtatva, ez egy kicsit visszaveti az ember lelkesedését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik