Sport

Overdose ott lesz a Royal Ascoton

Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa elmondta, a versenyló előnevezését már elküldték a neves futamra.

Overdose egyhónapos boxpihenő után tért haza, de azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a mikor állhat újra rajthoz. Ennek ellenére mégis elküldték a nevezést a tulajdonosok, mivel anyagilag nem mindegy, mikor mikor történik a regisztráció. Az előnevezés ugyanis csak 1300, míg az utónevezés 40 ezer fontba kerülne. Épp ezért nem akartak Mikóczyék várni, hogy ne a pénzügyek miatt hiúsuljon meg Overdose futása.

Overdose nevezését az 1200 méteres, Group I-es Diamond Jubilee Stakes-re adták le, amelyre a június 19. és 23. közötti fesztivál utolsó napján kerül sor. 

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után az év augusztusában csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavaly viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva negyedik helyen ért célba. Overdose tavaly november 13-án, Rómában győzött Group III-as versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik