Sport

Hetényi Helsinkiben marad

A Jokerit Helsinki együttese megegyezett Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa így jövőre is a Jokerit csapatát erősíti.

Nemrégiben ért véget a finn élvonalbeli jégkorongbajnokság rájátszása, melyet végül a JYP csapata nyert meg, miután a döntőben öt mérkőzésen (4-1-es összesítéssel) lenyomta a Pelicans gárdáját. A bronzérem a fővárosba, Helsinkibe került, a Jokerit ugyanis kétszeri hosszabbításban gyűrte le az Espoo Bluest.

Helsinkiben ugyanakkor nem állt meg az élet, a csapat hivatalos honlapja már közzétette a jövő évi keretet, melyben a kapusoknál ott van Hetényi Zoltán neve is. A magyar válogatott hálóőr tavaly nyáron, edzőjátékot követően csatlakozott a Jokerithez.

Jarmo Kekalainen, a klub általános igazgatója a csapat honlapjának elmondta, az együttes két fiatal kapusa, a 24 esztendős Hetényi és Frans Tuomihaa is sokat fejlődött ebben az évadban és bizonyították, hogy megállják a helyüket az SM-liigában. Hetényi hét találkozón kapott a legjobbak közt (közben a farmcsapatnál is foglalkoztatták), ezeken meccsenként 1,75 gólt kapott, a lövések 93,64 százalékát fogta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik