Sport

Michelisz 6. helyről rajtolhat

Michelisz Norbert a 6. helyről indulhat a holnapi hungaroringi futamon, Wéber Gábor viszont nem tudott bejutni a Q2-be.

Michelisz egy jól sikerült gyors körrel a hatodik pozícióban végzett a szombati időmérő edzés első részében, így továbbjutott a 12 leggyorsabb részvételével megrendezett második szakaszba. Wéber legjobb körideje ugyanakkor csak a 17. helyre volt elég a 22 autót felvonultató mezőnyben, utóbb azonban a 13. Alberto Cerquit és a 19. Tom Coronelt a parc fermére vonatkozó szabályzat megsértése miatt a mezőny végére sorolták, így Wéber egy helyet előrelépett.

Michelisz az időmérő második részében is a hatodik legjobb időt futotta, ez azt jelenti, hogy a második, vasárnap délutáni állórajtos versenyt – melyben a WTCC szabályainak megfelelően az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul – az ötödik helyről kezdheti meg.

Azt gondolom, az első futamban szerencse is kell a dobogós hely megszerzéséhez, inkább arra koncentrálnék, hogy minél több pontot szerezzek összetettben, valamint a nem gyári pilóták versenyében – nyilatkozta Michelisz az időmérő után. – A második versenyen már bármi megtörténhet, tudjuk, hogy az autónkkal állórajtnál akár két-három sort is előre lehet lépni, remélem, hogy a délutáni futamon nagyon jó eredményt érek el.”

Wéber az edzés után azt mondta, váltóproblémái miatt nem tudott jobb időt autózni, s nagyon bosszús a teljesítménye miatt. “Hazai pályán, saját közönség előtt természetesen nem ilyen eredménnyel szerettem volna zárni az időmérőt – fogalmazott. –Bosszantó, hogy technikai probléma akadályozott meg a jobb szereplésben. Bízom abban, hogy az állórajtos második futamban jól sikerül majd a startom.”

Az időmérő edzés végeredménye:
——————————-
1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 1:54.503 perc
2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 1:54.770
3. Alain Menu (francia, Chevrolet) 1:54.993
…6. Michelisz Nobert (BMW) 1:55.322
…17. Wéber Gábor (BMW) 1:56.542 – a 16. helyről rajtolhat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik