Sport

Nem volt gála, de nyert a Kosársuli

Sikerrel vette az NBI/B csoportos kosárlabda bajnokság alsóházi rájátszásának második körét az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli, miután hazai pályán is sikerült nyerni a Tiszaújváros ellen.

Az első percekben nem bírtak egymással a csapatok, de Mohácsi büntetője után már 4-5 volt az állás. Majd Vas Péter köszönt be előbb egy távoli kettessel, majd egy három pontossal. Lassan csordogáltak az események, mindkét oldalon sok biztosnak látszó dobást hibáztak el a játékosok. Három perccel a negyed vége előtt 7 pontra nőtt a hazai előny. Mócsai beállításával kissé felpörgött a játék. Vas ekkor már 12 pontnál járt, úgy hogy egy dobást sem hibázott el. (19-9) Csak Lajsz tartotta a lépést a feketéknél.

Vas továbbra sem tudott hibázni: egy trojkával nyitotta a második 10 percet. Az első néhány percben úgy puffogtattak a csapatok, mintha egy western filmben érezték volna magukat, a kísérletekből azonban kevés pont született. Pöstényiéknek sikerült 27-20-ra felzárkózni, ekkor időt kért dr. Elek András. Kissé megpihentek ekkor a játékosok, de csak két perc után került újra a gyűrűbe a labda. Kóthay pontjaival már csak ötre voltak a Vásárhelytől a fekete mezesek. Sőt a félidő utolsó másodpercében Kóthay újabb hármast szórt, 34-34 lett a vége.

Mohácsi kezdte a gólgyártást, hátrányba került a Kosársuli, de Mócsai kiegyenlített, és az addig is hasznosan játszó Schéda is beköszönt. Újra helyre állt a rend, a periódus derekán 44-38 állt az eredményjelzőn. A pályára lépő fiatal Czuprák Ádám ekkor rendkívül hatékonyan kavarta össze a vendégek zónavédekezését. Mohácsi és Vas vívott ekkor „gólcsatát”, és Schéda is közbeszólt néha. Egyre feszültebb volt a hangulat a pályán, Schéda egy hárompontossal nyugtatta társait, majd egy másodperccel a harmadik negyed vége előtt értékesített egy szenzációs ziccert is.(60-52)

A Tiszaúj kezdte jobban a záró játékrészt, zsinórban négy pontot szórtak, 60-58. Egyre izgalmasabb volt a találkozó, Vas két kettesével sikerült kicsit meglépni. Öt perccel a meccs vége előtt csak három volt a differencia a két gárda között, a kék-sárgák javára. Majd Pöstényi kosarával ez egyre fogyott. Majd két tiszaújvárosi büntetővel fordult is a helyzet. (66-67) Ekkor Vas előbb szórt egy hármast és egy kettest is. Ezután már Fortuna is a Kosársuli mellé szegődött, és sikerült megtartani pontot az előnyből. Ezzel Kukláék léptek feljebb, így a következő két meccsen a tizenharmadik helyért játszhatnak.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Phoenix KK 78-74(20-13, 14-21, 26-18, 18-22)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vétek, Lövész és Radnóti

Kosársuli: Vejinovics 4, Czibere -, VAS 33/15, SCHÉDA 14/3, KUKLA 8.

Csere: MÓCSAI 15, Kiss -, Rácz -, CZUPRÁK 4, Szilágyi –

Edző: dr. Elek András

Dr. Elek András: „Nem játszottunk jól, de jól küzdöttünk. Kár, hogy nem látták többen...”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik