Sport

Befejeződött az alapszakasz a vízilabda OB I/B-ben

A zárófordulóban a hazai döntetlennel a Szegedi Vízipóló Suli lecsúszott az alapszakasz dobogójáról,

Szegeden a vendég Neptun SE az ötödik helyezése megőrzésért, míg a hazaiak a dobogó megtartásáért szálltak vízbe.

A tét szegedieket nyomhatta jobban, mert az első negyedben a fővárosiak végig vezettek (6. perc: 0-2, 7. perc: 1-3). A második negyedben három és fél percnyi játék után sikerült először egyenlíteni Török András előnyből lőtt góljával a vendéglátóknak (12. perc: 3-3), majd Nádasdi Gergő találatával a 22. percben vezetett első alkalommal a Szeged (5-4).

A befejező negyed elején visszavette a vezetést a fővárosi gárda (26. perc: 5-6), majd a következő négy percben felváltva estek a találatok (29. perc: 7-7). Másfél perccel a lefújás előtt Nádasdi Zala újra a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét, de a kapusként kezdő, az első negyed után azonban mezőnyre váltóDobrica szabaddobásból egyenlített és ezzel a Neptun elvitt egy pontot az újszegedi uszodából.

Az elvesztett két pont sokba került az Éles-fiúknak, hiszen riválisaik győzelmével leszorultak az alapszakasz dobógójáról és negyedik helyezettként az OB I/B B csoportjának győztese, az EKF EGERFOOD-IMOLA lesz a rájátszásban az első ellenfelük.

Szegedi vízipóló Suli – Neptun VSC 8-8 (2-3, 1-0, 2-2, 3-3)
Szegedi Sportuszoda. Vezette: Horváth Cs., Marnitz M.

SZVPS:Molnár D. – Nádasdi Z. 1, Palotás 1, Németh Z. 1, Tóth D., Makra Zs., Barna T. 2. Csere: Török A. 1, Hulmann, Katona, Zsigri, Nagy L. 1, Nádasdi G. 1. Edző: Éles Vilmos.

Neptun: Dobricza – Hajós 1, Jex 1, Sármezei, Simon P. 2, Ábel 1, Földesi. Csere: Klie, Kovács L., Osváth 1. Edző: Halász Miklós.

Gólok emberelőnyből: 3/9, ill. 1/8
Gólok ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik