Sport

Szenzációs Kosársuli győzelem!

Tiszaújvárosban egy remekül védekező, magabiztosan dobó együttes lépett pályára, és szerzett 26 pontos győzelmet.

Ahazai csapat  mindenféleképp győzni szeretett volna, ennek érdekében 3 fiatal nyíregyházi “A” csoportos játékossal is erősítettek. Közülük a  Mohácsi Máté a “nagy név” – aki két év óta kezdő ember csapatában.

Zónával kezdtek a hazaiak, hiszen az márciusban a meglepetésre Vásárhelyen megnyert bajnoki találkozón bevált. A vásárhelyiek türelmesen támadtak, és szép kosarakat dobtak – úgy triplákból, mint centerpozícióból. A Tiszaújváros Mohácsi és Pöstyéni révén volt eredményes, és kevéssel folyamatosan vezetett. (7-2, 11-8, majd 15-12) A 6. percben nagy baj történt: Utasi válla kiugrott, és nem is tudta folytatni a játékot. Az utóbbi meccsek legjobb játékosának elvesztése nem törte meg a Kosársulit, a helyére beállt Mócsai lelkes játékával és kosaraival sikerült fordítani. (17-18) A negyede végén viszont semmi sem sikerült – csak a hazaiak szereztek kosarakat, és fokozatosan elhúztak. (26-18)

A második 10 percet fantasztikusan kezdték dr. Elek András tanítványai. Czibere pontos kinti dobásai és Mócsai palánk alatti eredményessége révén 13 pontot dobtak kapott pont nélkül! (28-31) A hazaiak az időkérés után magukra találtak, és a Lajsz-Mohácsi centerpáros révén szépen termeltek, amire csak Vas tudott válaszolni. Az ötórás utazás utáni első félidő bíztatóan zárult, csak 3 ponttal vezettek a hazaiak. (46-43)

A harmadik negyedben hatalmasat alakított a Vejinovics, Czibere, Vas, Mócsai, Kukla ötös. Elképesztően jó védekezéssel felőrölték a tiszaújvárosi csapatot, akik mindössze 6 pontot tudtak szerezni. Ezzel szemben a mieink 29 pontot szorgoskodtak össze! Volt minden, ami kell: triplák, szép tempók, betörések, centerkosarak és ziccerek. Igazi örömjáték volt, sok-sok szép passzal. Hiába kértek kétszer is időt a Borsod megyeiek, nem változott semmi. A 2011/12-es bajnoki szezon legjobb 10 percét produkálva csere nélkül lemosták ellenfelüket Cziberéék, és a 30. perce el is dőlt a meccs. (51-72)

Az utolsó játékrészben nagyot küzdött a hazai csapat, de hiába. 59-76 után 62-80, majd 62-90 következett. A hazaiaknál Mohácsi és Pöstyéni sok pontot szerzett, de csak büntetőkből. A többiek kosarat sem tudtak dobni. A Kosársuli együtteséből mindenki pályára lépett, és hozzá is tett valamit a szezációs győzelemhez. Schéda leszedett minden lepattanót, miközben pontokat is dobott  – Mócsai felszántotta a pályát védekezésben, Vas és Czibere foghatatlan volt támadásban.

Tiszaújváros – EnterNet Vásárhelyi KS 69-95 (26-18, 19-25, 6-29, 18-23)

Tiszaújváros, 200 néző – vezette: Sallai, Torzsa, Szabó Z.

Kosársuli: VEJINOVICS 13/3, Utasi 3/3, VAS 19/9, SCHÉDA 9, KUKLA 8,

csere- MÓCSAI 14/3, CZIBERE 25/12, Kis G. 2, Rácz -, Czuprák 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik