Sport

Egy csoportban a címvédő és a bronzérmes kosarasok

LeBron-James(960x640).png (LeBron James)
LeBron-James(960x640).png (LeBron James)

A londoni ötkarikás játékok kosárlabdatornáján egy csoportban szerepel a címvédő Egyesült Államok és a legutóbbi bronzérmes Argentína.

Hétfőn Rio de Janeiróban rendezték az olimpiai kosárlabdatorna sorsolását: a Pekingben aranyat szerzett amerikai válogatott az A csoportban szerepel majd Argentína – 2008-ban bronzot, 2004-ben aranyat szereztek a dél-amerikaiak -, Tunézia és Franciaország társaságában. Hozzájuk csatlakozik majd a júliusi venezuelai selejtezőtornáról a két legjobb válogatott.

A címvédő nincs könnyű helyzetben, ugyanis több alapember is kénytelen lesz kihagyni az olimpiát sérülés miatt: Derrick Rose, Chancey Billups és Dwight Howard is a maródiak listáját erősíti.

A pekingi döntőben vereséget szenvedő Spanyolország a B jelű csoportban kezdi majd a viadalt. Az Európa-bajnok Brazília, Kína, Ausztrália és a házigazda britek, valamint a venezuelai torna harmadik helyezettje ellen meccsel. A brazil válogatott az 1996-os atlantai ötkarikás játékok óta először kvalifikálta magát.

A hölgyek mezőnyében az olimpiai bajnok Egyesült Államokat Kínával és Angolával sorsolták egy csoportba, és ide csatlakozik még a törökországi selejtezőtorna első, második és negyedik helyezettje, míg a másik hatosba Ausztrália, Nagy-Britannia, Oroszország, Brazília került a selejtezőn harmadik és ötödik csapattal együtt.

A londoni olimpián a kosárlabdatornát július 28. és augusztus 12. között rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik