Sport

Tönkretették Michelisz versenyét

Az élen haladt Michelisz Norbert a túraautó-vb pozsonyi első futamán, de ketten is meglökték, így végül csak a 6. lett. A második futamban is ezt a pozíciót szerezte meg.

Életében először indulhatott a pole pozícióból a túraautó-világbajnokságon Michelisz Norbert. Korábban utoljára 2009-ben nyert időmérő edzést a fiatal magyar pilóta, akkor a SEAT Leon EuroCup sorozat németországi versenyhétvégéjén, Oscherslebenben.

A Zengő Dension Team magyar pilótája remekül rajtolt a pozsonyi futamon, meg is tartotta a pozícióját a harmadik körig. Akkor azonban a második helyen autózó Gabriele Tarquini meglökte, és ő, valamint a másik Seattal versenyző Duducalo is elment mellette. Ezzel nem volt vége a balszerencsének, az 5. körben Ivan Müller egész egyszerűen nekiment Michelisznek, aki megpördült és visszaesett a 8. pozícióba. Mindeközben Wéber Gábor, a csapat másik magyar tagja folyamatosan jött fel a 20. helyről, négy körrel a vége előtt a 12. volt. Müller egyébként áthajtásos büntetést kapott a manővere miatt.

A pozsonyi versenyen rendkívül sok magyar néző volt, ez már csak azért is fontos, mert a jövő héten a Hungaroringen küzdenek majd a csapatok a WTCC Magyar Nagydíján.

Végül győzött Tarquini, mögötte csapattársa, Duducalo lett a második, a dobogóra még Menu állhatott fel. Michelisz Norbertet a hatodik helyen intették le, Wéber Gábor a 10. lett, így megszerezte első pontját a bajnokságban. Az összetettben Michelisz a nyolcadik.

A versenybíróság a futam közben jelezte, vizsgálja Tarquini manőverét, de hogy hogyan döntöttek, az eredményhirdetés után sem volt ismert.

A második futamon történt:

Szenzációsan rajtolt Michelisz Norbert, aki a 10. rajtpozícióból a 3. helyre jött fel az indulás után, de aztán kisodródott, és visszaesett a nyolcadik helyre. Wéber Gábor az utolsó helyről vágott neki a második pozsonyi futamnak. A második körben egy kisebb karambol következtében fel kellett, hogy adja a versenyt.

Michelisz hármat is előzött a 10 kör alatt, végül a hatodik helyen végzett ebben a futamban is. Győzött Robert Huff, mögötte Müller és Tarquini lett a második és a harmadik. Az olasz egyébként egy az egyben nekiment Müllernek az utolsó körben, végül egyik sem esett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik