Sport

Czink főtáblás, Marosi kiesett Budapesten

Czink 6-2; 6-2-re verte Tabakot, míg Marosi 1-6; 6-1; 6-7-re kapott ki Amanmuradovától a budapesti WTA-torna selejtezőjének utolsó körében.

A 220 ezer dollár összdíjazású női teniszbajnokság utolsó selejtezőkörében Czink Melinda – aki az első fordulóban Mladenovicot verte 2-1-re – a szlovák Romana Tabakkal találkozott.

Különösebb nehézséget nem jelentett a magyar tenisznőnek 20 éves ellenfelének legyőzése. Czink magabiztos játékkal két szettben hozta le a találkozót.

A selejtező másik magyar érdekeltje, az első fordulóban Janit 2-1-re verő Marosi Katalin két óra tizenhárom percnyi játék után szenvedett vereséget Akgul Amanmuradovától. Az első játszmát az üzbég, a másodikat Marosi nyerte, így következhetett a mindent eldöntő szett, ahol rövidítés döntött. A 27 esztendős Amanmuradova higgadtabbnak bizonyult a tie-breakben, amit 7-4-re meg is nyert, így ő lehet ott a hétfőn rajtoló verseny főtábláján.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a selejtezőből bejutott teniszezők kivel játszanak majd a torna nyitónapján.

A főtábláról induló teniszezők közül Babos Tímea a tajpeji Su-Wei Hsieh ellen, a szabadkártyás Borsányi Csilla a negyedik kiemelt Petra Mariccsal, Arn Gréta az ukrán Lesia Tsurenkóval, míg a másik két magyar szabadkártyás, Lukács Vanda és Habler Henrietta egymás ellen játszik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik