Sport

Bajnokcsapatát ünnepelte a Széchenyi téren Győr!

Megtört a soproni hegemónia: a legjobb hazai női kosárlabda csapat az UNI-SEAT Győr.

 

Vasárnap este 10-kor óriási ünneplés fogadta a győri lányokat a Széchenyi téren. Több százan jöttek el ünnepelni a csapatot. A játékosok egyenként köszönték meg a győrieknek a bíztatást. A lányok vidám hangulatban, jókedvvel, örömmámorban fogadták a gratulációkat.

Korábban:

A Győr nyerte a női kosárlabda-bajnokságot, miután a döntő ötödik mérkőzésén 61-55-re verte idegenben a Sopront. A győriek összesítésben 3-2-re hozták a párharcot, s első aranyérmüket ünnepelhették.

A döntőt pályaelőnnyel kezdő Sopron megnyerte az első hazai találkozóját, majd így tett a Győr.is. Ezt követően a Győr Sopronban, míg a Sopron Győrben győzött, végül jött a minden eldöntő vasárnapi, ötödik találkozó, amelynek utolsó negyedét a hazaiak hétpontos előnnyel kezdhették. Ám a győriek 18-5-re hozták ezt a szakaszt – az utolsó öt percet 12-0-ra! -, megfordították a meccset, s megszerezték első bajnoki címüket.

Eredmény:
döntő, 5. mérkőzés:
Uniqa-Euroleasing Sopron – Uni Seat Győr 55-61 (14-16, 15-8, 21-19, 5-18) 
—————————————————————————————————–
Sopron, 1400 néző
Legjobb dobók: Horti 14, Kuraszova 14/6, Fegyverneky 11, illetve Bujdosó 18/9, Rasheed 15/3, Ciglar 13/3, Hollingsworth 13

Nyilatkozatok:
Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője:
Az utolsó percekre mind fizikálisan, mind fejben elfogytunk. Elsősorban támadásban blokkoltunk le, s nem tudtunk olyan sebességgel játszani, mint addig. Gratulálok a Győrnek, megérdemelten lett bajnok.”


Füzy Ákos, a Győr mestere:
“Határtalan boldogság és büszkeség lakozik bennem. A csapat azt mutatta, ami egész évben a védjegye volt, megalkuvás nélkül harcolt és vesztett helyzetből talpra állt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik