Sport

Van olyan miskolci csapat, ahol már megvan az új edző

Peresztegi Nagy Ákos lesz a következő idényben a DKSK-MISI NB I-es női kosárlabdacsapat vezetőedzője.

A klub a pénteki sajtótájékoztatón mutatta be a korábban a Szeged, illetve a Baja felnőtt női együttesénél dolgozott szakvezetőt, aki legutóbb a székesfehérvári Dávid Kornél Kosársuli szakmai igazgatójaként tevékenykedett.

Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere elmondta: azzal a céllal láttak munkához, hogy minél több miskolci csapat jelenjen meg az ország térképén, és sikeres szerepléssel hívják fel magukra a figyelmet. Az első évben is a csapat mellé állt a város, a következőben pedig lényegesen nagyobb mértékben, 10 millió forinttal segíti az NB I. A csoportjában szereplő alakulatot.

Szabó Tamás, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője szerint a DKSK-MISI első élvonalbeli évében Milen Vukicevic irányításával nem tudta teljesíteni az első nyolc közé kerülést, a kilencedik helyről is lecsúszott a csapat. A klub irányítói szerint a keret alkalmas volt a célkitűzés elérésére, ezért határoztak a szakmai vezetés cseréje mellett, nagyobb költségvetéssel és megújuló játékosállománnyal (a régiek közül eddig hárman mondtak igent a folytatásra) igyekeznek megvalósítani terveiket.

Peresztegi Nagy Ákossal egy plusz egyéves szerződést kötött a klub. A hosszabbítás akkor lép automatikusan életbe, ha a csapat bejut a legjobb nyolc közé. A szakvezető elmondta, hogy 23. szezonját kezdi edzőként, a diósgyőri vezetőkkel február óta állt kapcsolatban, és a tárgyalások most jutottak el a záró szakaszhoz. A nyáron még lesz egy feladata, az U16-os fiú válogatott edzőjeként a divíziós B Európa-bajnokságon szerepel, a felkészülést új csapatával augusztus első napjaiban kezdi meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik