Sport

A Rangers és a Devils is továbbment

Magyar idő szerint péntek hajnalban véget ért a tengerentúli profi hokiliga, az NHL rájátszásának első köre.

Két kiadó hely volt még keleten a főcsoport-elődöntőben, ezekről ráadásul két ki-ki meccs döntött, amik a várakozásoknak megfelelően igen nagy csatát hoztak. Időrendi sorrendben haladva az Ottawa Senators és a New York Rangers párharcával kell kezdeni, ahol akár az is benne volt a levegőben, hogy a rájátszásba éppen csak beeső Sens kiejti a keleti elsőt.

Nos, ez végül nem következett be (nem úgy, mint nyugaton ahol az alapszakaszgyőztes Vancouvert 4-2-vel küldte haza pecázni a Los Angeles Kings még korábban), a Parkőrök ugyanis a hazai pálya előnyével élve elhúztak két góllal a második harmadban. Daniel Alfredsson ugyan emberelőnyből szépített, a kanadaiak ugyanakkor többször már nem tudtak túljárni a 26 lövést védő Henrik Lundqvist eszén, aki a meccs legjobbjának bizonyult.

Otthon döntött a Rangers:

Az ezt követő még drámaibbra sikerült. A Devils már kettővel is ment Floridában, azonban a hazai Panthers minden erejét mozgosítva visszajött a sírból a harmadik harmadban és hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadás első húsz perce nem hozott döntés, a második elején azonban jött Adam Henrique, és idei második playoff-találatával a következő körbe lőtte a New Jerseyt.

Így kialakultak a párosítások a második körben: keleten a New York Rangers a Washington Capitalsszal, a Philadelphia Flyers pedig a New Jersey Devilsszel meccsel, nyugaton St. Louis Blues – Los Angeles Kings, valamint Phoenix Coyotes -Nashville Predators párharcokat rendeznek. Utóbbi kettős már magyar idő szerint szombat hajnalban belecsap a lecsóba.

Eredmények – NHL-rájátszás, Főcsoport-negyeddöntők
New York Rangers-Ottawa Senators 2-1
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Rangers nyerte.

Florida Panthers-New Jersey Devils 2-3, kétszeri hosszabbítás után
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Devils nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik