Sport

Pór Péter: fantasztikus a légkör Debrecenben

A csapata előtt álló egyszeri lehetőségről beszélt a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntője előtt a Szolnoki Olaj vezetőedzője.

“Úgy megyünk ki a pályára a Besiktas ellen, hogy az életben egyszer adódik ilyen lehetőség, és mindkét csapat vállát nyomhatja az a tét, hogy nincs javítási lehetőség, egy meccsen dől el minden” – nyilatkozta a magyar bajnok Szolnok vezetőedzője.

“Már hétfőn a Főnix Csarnokban edzettünk, de akkor csak jöttünk és mentünk, aztán szerdán költöztünk át Debrecenbe, ahol csodás körülmények vártak bennünket, gyönyörű a terem is. Nemsokára indulunk is a Főnixbe egy dobóedzésre, erre különösen a szokatlan helyszín miatt van szükség, egy ekkora csarnoknak más a térhatása.”

A pénteki elődöntős ellenfélről a Tisza-partiak trénere kifejtette, hogy sok meccset láttak videofelvételen a török bajnokság negyedik helyén álló isztambuliakról, akik a hétvégi fordulóban úgy verték meg a tabella utolsó előtti helyezettjét, a Trabzonsport 81-77-re, hogy a legjobbjaik pihentek.

“Remek egyéni képességű játékosaik vannak, közülük is kiemelném a Puerto Ricó-i Carlos Arroyót, aki 603 NBA-meccsen lépett pályára, továbbá az angol Pops Mensah-Bonsut, aki 61-szer szerepelt az NBA-ben. De rajtuk kívül a többi légiós is megfordult már euroligás kluboknál” – tette hozzá a címüket nemrég a Magyar Kupában megvédő szolnokiak edzője.

Ami a debreceni hangulatot illeti, Pór Péter elragadtatottan beszélt a fogadtatásról:

“A többi csapatnak máshol van a szálláshelye, nem is láttam őket, de körülöttünk hatalmas felhajtás van. Rádiósok, tévések vártak bennünket, ma is többen nyilatkozunk különböző adóknak, szóval fantasztikus a légkör, igazi kupahangulat van.”

Az m2 pénteken 17 óra 50 perctől élőben adja a Szolnok-Besiktas elődöntőt. Ha a magyar csapat bejut a fináléba, akkor a következő élő közvetítés vasárnap 20 óra 25 perctől lesz látható, ha pedig a Szolnok a harmadik helyért játszhat, akkor a bronzmérkőzést közvetíti élőben az m2 vasárnap 17 óra 50 perctől.

A négyes döntő programja

Péntek, elődöntő:

Szolnoki Olaj – Besiktas (török) 18 óra
Chalon (francia) – Ljuberci (orosz) 20 óra 30 perc

A harmadik helyért vasárnap 18 órakor küzdenek, a döntőt 20 órakor rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik