Sport

Nyomják a gázt

Április 29.-én rallycross,- autocross és quad országos bajnoki futam a Kakucsringen.

Kecskemét és Budapest között féltávon, Kakucson rendezik meg április 29.-én a Rallycross,- Autocross Országos Bajnokság soron következő futamát, egy Quad Short Track bajnoki derbivel fűszerezve. A több órás „gladiátori” küzdelem az egész család számára látványos és egyben szórakoztató sportprogramot kínál.

A szakágak különlegességei, hogy egy helyről láthatók a futamok, így végig lehet követni a több körös küzdelmet. Egyszerre öt-hat autó küzd a ringben. A pályát kanyarokkal tűzdelt, rövidebb egyenes szakaszok váltják, melyeknek egy része szilárd burkolatú, a többi murva.

Több kategóriában indulnak az autók. A leglátványosabb csaták, az úgynevezett Super Cars gépeitől várhatók. Ezek a rally autóknál is erősebb összkerék-hajtású versenyautók, melyek építésénél nincsenek szigorú szabályok, így nem ritka az 500-600 lóerő közti teljesítmény sem…

A verseny szenzációja, hogy a tavalyi esztendő “Év autóversenyzője”, az Európa Bajnok Kárai Tamás, ringbe száll a többszörös Bajnok Harsányi Zoltán ellen a királykategóriában, valamint a 2010-es szezon Autocross Junior Európa Bajnoka, Szabó Krisztián első ízben méreti meg magát a Rallycross Super 1600-as géposztályában.

A verseny a vasárnap reggeli szabadedzéseket követően 9:00-tól az időmérő edzésekkel kezdődik meg, ahol a pilóták még egyesével hajtanak a pályára, majd 11:00-tól láthatóak a selejtező futamok, ahol már kiéleződik a test-test elleni csata. A döntő futamok rajtja 17:00-tól várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik