Sport

Siker a Fővárosban – előny a Kosársulinál

Nagyszerűen kezdték a rájátszást Utasiék: szombaton szinte végig vezetve, magabiztosan verték a Honvédot.

Az induláskor derült ki, hogy Szilágyi kéztörés miatt nem tud játszani, Schéda pedig beteg.Vejinovics (aki március 15. óta magyar állampolgár) remekül élt a lehetőséggel, hogy nem kell Szilágyival vetélkedni a karmesteri pálcáért – nagyszerűen irányított és szép betörésekkel indított. Mócsai és Vas is sorra betalált – így 17-14-re vezetett a Kosársuli. A Honvéd centerei révén fordított, és 24-20 lett a negyed vége.

A második 10 percben javult a vásárhelyi védekezés, támadásban pedig Kukla, Vas és Utasi is szépen termelt: sikerült fordítani 34-36. Ezután Vejinovics percei következtek, majd Vas triplája után Schéda betörésből palánkszaggató zsákolással zárta a félidőt: 38-46.

A második félidő elején fantasztikusan játszottak a kék/sárgák – négy percig nem kaptak kosarat, Vejinovics pedig sorra értékesítette a javára megítélt büntetőket. 38-56-nál úgy látszott eldőlt a meccs, de a Honvéd nem véletlenül foglalkoztatja az ország legjobb edzőit. Zsoldos András és Ránky Mátyás segít Mészáros Istvánnak, akik letámadásra és zónavédekezésre váltottak. Hiába játszott ekkor Utasi is foghatatlanul, vészesen fogyott az előny (52-65)

Az utolsó negyedben  street-ballra váltottak a budapesti fiatalok. Egy alacsony szerkezetű, nagyon gyors, jól betörő csapat volt a pályán, akiknek lelkesedését a játékvezetők is “értékelték”. Szerencsére néhány büntetőt kihagytak, a vásárhelyiek viszont okosan játszottak és jól dobták a büntetőket is. 72-84-nél eldőlt a meccs, kár hogy a végén csökkent az előny. Az idegenbeli győzelem értékes és bíztató a pénteken 19.00-kor kezdődő vásárhelyi visszavágóra.

Bp. Honvéd – EnterNet Vásárhelyi KS 75-84 (24-20, 14-26, 14-19, 23-19)

Budapest, 50 néző – vezette: Gaál, Józsa, Bagi
Kosársuli: VEJINOVICS 22/3, UTASI 15/6, VAS 16/6, Mócsai 7, Kukla 8.
csere – SCHÉDA 9, Czibere 7/3, Kis G., Grezsa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik