Sport

Nyílt levélben tiltakozik a magyar kézilabdaelit

 

A Magyar Kézilabda Szövetség és több nagyobb egyesület azt szeretné elérni, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a kézilabda- Bajnokok Ligája mérkőzéseit.

A MKSZ, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged közös nyílt levele:

„Tisztelt Európai Kézilabda Szövetség!

Az érintett magyar klubok és a magyar kézilabdabarátok 2011 tavaszán nehéz helyzetbe kerültek, amikor az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett a rendkívül szűk elérésű DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női Bajnokok Ligája közvetítési joga.

Ezzel olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen ‘láthatatlanná’ vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű, ugyanakkor klubcsapataink és válogatottjaink eredményességük alapján a világ közvetlen élvonalába tartoznak.

A kézilabda Magyarországon államilag is kiemelten támogatott sportág, eredményessége és népszerűsége révén a csapatok és a sportolók mérkőzései össz-nemzeti ügynek számítanak. Az országos csatornákon sugárzott találkozók iránti érdeklődés óriási, elég, ha a magyar férfiválogatott Európa-bajnoki találkozóinak televíziós nézettségi adatait vesszük alapul: a mérkőzésekre az országosan elérhető m1 csatornán átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak. Ezzel szemben a BL-mérkőzéseket jelenleg kizárólagosan sugárzó csatorna kézilabda nézettsége töredéke az országszerte nézhető televízióadók adatainak.

Jelen levéllel a Magyar Kézilabda Szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok arra kérik az Európai Kézilabda Szövetséget: tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű európai kupamérkőzéseket olyan televíziós csatorna sugározza Magyarországon, amely a tv-nézők legszélesebb köre számára elérhető.

Levelünknek kiemelt aktualitást kölcsönöz, hogy egy magyar kézilabda csapatnak lehetősége nyílik arra, hogy megnyerje a legrangosabb európai kupát. Ezért első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy az idei BL-döntő mindkét mérkőzése (Győri Audi ETO KC – Buducsnoszt Podgorica, május 5/6  és a Buducsnoszt Podgorica – Győri Audi ETO KC, május 12/13) országos elérhetőségű csatornán (is) látható legyen hazánkban, hiszen meggyőződésünk, hogy ilyen élménytől nem lehet megfosztani a magyarok millióit, és ez az EHF-nek, illetve a Bajnokok Ligája-sorozat szponzorainak sem állhat érdekében.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik