Sport

Magyar bronz az öttusa-Vk-n

Tibolya Péter a harmadik helyen végzett vasárnap a százhalombattai Trigránit öttusa Világkupa-versenyen.

Tibolya remek vívással alapozta meg a napot, a kétszeres olimpiai bajnok Andrej Mojszejevvel együtt elérte az ezerpontos határt. Az úszásban a papírformának megfelelően nem került a leggyorsabbak közé, bár önmagához képest jó időt ért el, de aztán a lovaspályán csak egy akadályt vert le, így a lövészetekkel kombinált futásnak harmadikként vághatott neki.

Ezt a pozícióját végül azzal együtt megőrizte, hogy Nicola Benedetti hetedikként startolva került az élre, a három szám után vezető Mojszejevet is lefutva. A kombinált szám előtt második japán Nogucsi Hajato szorult ki az élcsoportból.

“Ez az első érmem Világkupán, eddig a legjobb eredményem egy negyedik hely volt, amit 2007-ben, a csúcsévemben, életem első szereplése alkalmával, Kairóban értem el” – mondta Tibolya. “Sokat jelentett, hogy jó vívással kezdtem a napot, az ezer pont lendületet adott. Azt úsztam, amit tudok, a lovaglásban pedig szerencsém is volt, többször kisegített a ló. Úgy érzem, az élet kiegyenlíti a számlát, mert tavaly ugyanitt balszerencsés voltam a lovaglásban, és buktam. A kombinált számban igyekeztem kizárni a külső körülményeket, csak arra figyeltem, hogy megcsináljam azt, amit az edzéseken.”

Végül Benedetti győzött, s a dobogóra még – Tibolyával együtt – az orosz Mojszejev állhatott fel. Marosi Ádám tizedik, Demeter Gergely pedig 28. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik