Sport

Eb-bronzérmes a szegedi óriás

Nagy Péter 192 kg-os teljesítménnyel bronzérmet szerzett szakításban a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában a törökországi olimpiai kvalifikációs súlyemelő-Európa-bajnokság zárónapján.

A szegedi óriás vasárnap 184 kilós kezdősúlyán előszörre rontott, második fogásával azonban javított ugyanezen a súlyon, majd nyolc kilót ugorva harmadik gyakorlata már a dobogó harmadik fokát jelentette számára az első fogásnemben.

Nagy Péter lökésben 220 kilóig jutott, ennél hatan is jobb produkcióra voltak képesek. A 412 kilós összteljesítmény a hetedik helyre volt elegendő.

Nagy az összetettben elért teljesítményével a londoni kvalifikációs listán másodikként zárt, ezzel pedig annyi pontot gyűjtött, hogy a magyar férficsapat az olimpiai kvótát még nem szerzett nemzetek rangsorában a negyedik lett, így egy magyar súlyemelő rajthoz állhat a nyári játékokon.

Hogy ki lehet a piros-fehér-zöld színek képviselője, arról a hazai szövetség dönt, de a legjobb esélye az Universiade-bajnok, tavaly vb-nyolcadik Nagy Péternek van. Ezt a helyszínen tartózkodó MSSZ-elnök, Dobos Imre is megerősítette:

“A kapitány tesz javaslatot, az edzőbizottság megvitatja az előterjesztést, s az elnökség dönt, de per pillanat úgy áll a dolog, hogy nagy valószínűséggel a most Eb-bronzérmet nyert Nagy Peti mehet az olimpiára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik