Sport

Lovas és Zwickl két győzelemre a kvótától

Lovas Petra és Zwickl Dániel is megnyerte első mérkőzését a pénteki nyolcas minitornán, így már csak két sikerre vannak a londoni kvótától.

Lovas (73. a világranglistán) negyeddöntős ellenfele a lengyel Katarzyna Grzybowska (102.) volt, s végül hét szettben dőlt el a csata. A következő rivális a szlovák Barbora Balazova (112.) lesz 14:15 órától, a másik ágon pedig – a favorit ukrán Margarita Peszockát (52.) búcsúztató – dán Mie Skov (90.) és a francia Carole Grundisch (76.) csap össze. A minitorna győztese jut kvótához.

A férfiaknál Zwickl (200.) szintén óriási csatát vívott a török Bora Vanggal (117.), akit végül 4-3-ra, a döntő játszmát 11-9-re nyerve sikerült legyőznie. A folytatásban a lengyel színekben versenyző Zeng Yi Wang vár rá 15 órától. Ebben a nyolcasban a másik ágon az osztrák Robert Gardos és a brit Paul Drinkhall (106.) vívja a csoport elődöntőjét.

Kosiba Dániel (212.) honfitársaihoz hasonlóan nagyot küzdött, 0-2-ről és 2-3-ról is vissza tudott kapaszkodni a világranglistán 140 hellyel előtte álló francia Emmanuel Lebesson ellen, ám végül a döntő szettben 12-10-re alulmaradt. Kosiba szombaton játszhat ismét egy újabb kiesés rendszerű minitornán.

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik