Sport

Wéber takarékosságból nem indul Marokkóban

A hét végi, marokkói túraautó világbajnoki futamon csak Michellisz Norbert indul, Wéber Gábor anyagi okok miatt kihagyja az afrikai versenyt.

A túraautó világbajnokság harmadik fordulóját hét végén, Marokkóban rendezik meg, amely egy év szünet után tér vissza a versenynaptárba, plusz egy nappal, hiszen pénteken is lesz egy 30 perces teszt a versenyzők számára.

A pontversenyben két forduló után Michelisz Norbert 24 ponttal a 7., a nem gyári versenyzők között, a  Yokohama Driver’s Trophy értékelésben 27 ponttal a harmadik.

Michelisz Norbertnek vegyes emlékeim vannak a marrakech-i pályáról, 2010-ben nagyon nem jött össze az ottani futam. “A pálya vonalvezetése önmagában nem jelent nagy kihívást, viszont a magas kerékvetők miatt elég egy apró hiba, és azonnal komoly sérülések keletkezhetnek az autón. A bőven 230 km/h feletti sebességek, a falak közelsége és a kifutási lehetőségek hiánya itt minden évben hatalmas baleseteket eredményezett.

A marokkói pálya nem kedvez a BMW-nek, így a célom a hétvégén a tisztes helytállás és pontgyűjtés a privát értékelésben, illetve az autó egyben tartása, mert egy komoly törés vélhetően befolyásolná a szlovák és a hazai lehetőségeinket, ha azonban úgy adódik a dobogóra, akkor támadni fogok” – nyilatkozta a Zengő Motorsport pilótája.

Wéber Gábor nem áll rajthoz a marokkói hétvégén, mivel a korábbi futamokon elszenvedett technikai problémák okozta váratlan és drága javítási költségek, illetve a kötelező alkatrész-felújítás veszélyeztetné az indulását az európai versenyeken.

“Jövőre növekszik majd a mozgásterem, de most még kénytelen vagyok elengedni ezt a futamot. “Nem akarom kockáztatni a magyar versenyt és a szurkolóinknak elérhető viadalokat. Felkészülünk inkább ezekre kis levegőhöz jutva, van mit végiggondolni” – mondta Wéber.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik