Sport

Kevin Vandersmissen az Irish Open 2012 bajnoka

A belga Kevin Vandersmissen nyerte az Irish Opent. Ő kezdte a döntőt a legkevesebb zsetonnal, mégis övé lett a 420 ezer eurót érő bajnoki cím.

502 versenyzőből már csak 9 maradt az idei Irish Open fináléjára, végül a shortstackként kezdő belga Kevin Vandersmissen aratta le a bajnoki címet – írja a Poker.hu.

A döntő asztal legnagyobb esélyese a chipleaderként kezdő Ian Simpson volt, egyedül ő rendelkezett 2 milliónál több zsetonnal. Mögötte közvetlen David „Dixie” Dean következett, de ott volt a fináléban a belga profi Kevin Vandersmissen és a nemzetközileg meglehetősen elismert Andy Black is.

Hiába kezdett nagyon kevés zsetonnal Vandersmissen, rögtön a döntő elején elkezdte begyújtani a rakétákat, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lapjárására sem lehetett panasz.

Black egy hatalmas partiban búcsúzott, A-K kezdőlapja maradt alul egy ászpár és egy dámapár ellen, így a nyolcadik helyen volt kénytelen távozni. Az említett partit megnyerő Thomas Beer ezzel hatalmas zsetonkupacot húzhatott maga elé, amivel a későbbiekben jól sáfárkodott és be is jutott a Heads Upba.

Ellenfele Vandersmissen volt, aki remekül játszott, számos ellenfelét búcsúztatta, végül Beer-ével egyenlő zsetonszámmal rendelkezett a párbaj kezdetén.

Innentől kezdve viszont nem volt megállás, Vandersmissen minden fontosabb partit megnyert, az utolsó leosztásban a 3-9-4 flopon ment allin 9-7-el, Beer A-K-lyal tartott, de sem a turn 8-as, sem a river 9-es nem segítette, így a belga profi drillel lett a bajnok.

Kevin Vandersmissen élete legnagyobb győzelmét aratta, 420 ezer eurót zsebelt be, amivel majd 200 ezer euróval múlta felül korábbi EPT Snowfest második helyéért járó legnagyobb pénznyereményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik