Sport

Szeged 2011: Feltámadásra várva

Három edző, 20 pont, 15. hely. Röviden így lehetne összefoglalni a Szeged 2011 idei szezonját.

A Szeged 2011 vezetősége tavaly nyáron a 8-12. hely elérését tűzte ki célul, vagyis a biztos bennmaradás volt az elvárás. A csapat kiválóan kezdte a tavaszt, Futó Tamás irányításával a listavezető Szolnokot győzte le 4-0-ra hazai pályán. Azóta azonban számtalan, zsebben érzett pontot hullajtott el a csapat, de tekintsük át a szezont tavaly augusztustól.

A Magyar Kupa 2. fordulóját sikerrel vette a csapat, a Békéscsaba Jamina alakulatán sikerült túljutni. A bajnokságban 4 idegenbeli mérkőzéssel indult a szezon, csak Orosházáról sikerült 1 pontot elhozni. A csapat vezetőedzője ekkor Kolozsvári János, a csapatfőnök Takács László.

Az első győzelemre a pontvadászat 5. fordulójáig kellett várni, a Kazincbarcika szenvedett 1-0-ás vereséget Szegeden. A Magyar Kupa 3. fordulójában 11-es párbaj után esik ki a Szeged 2011 Szolnokon.

Október végén a klub elköszön két játékosától, Gellér Gábortól és Batik Bencétől, valamint Adem Kapic sportigazgató megköszöni Kolozsvári János munkáját. A Szeged 2011 ekkor 10 mérkőzés után 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel állt. Mindhárom győzelem hazai pályán született, a hét idegenbeli mérkőzésből csak Orosházáról és Békéscsabáról távozott ponttal a csapat.

A személyi változások után a csapat megnyerte a Vecsés elleni hazai mérkőzését, majd a hátralévő négy őszi fordulóban két-két szegedi és idegenbeli vereség következett.

Januárban újabb fontos személyi változások történtek. A vezetőség kinevezte Futó Tamást vezetőedzőnek, Bernáth Péter pedig elköszönt a csapattól. A csapatkapitány és házi gólkirály a civil életben kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. Bernáth nyilatkozata a www.szeged2011.eu oldalon itt elérhető.

A tavaszi idény februári nyitányán parádésan kezdett a Szeged, a Futó Tamás által felkészített csapat 4-0-ra megverte a Szolnokot. A kiváló rajtot azonban nem követték a sikerek, a következő hat mérkőzésből egyet sem sikerült megnyerni, pedig négy találkozót is a csongrádi megyeszékhelyen rendeztek. Különösen fájó, hogy ezeken a mérkőzéseken fölényben játszott a csapat, megnyert mérkőzéseket engedett ki a Szeged 2011 a kezéből.

Futó Tamás a Budapest Honvéd elleni vereség után döntött úgy, hogy benyújtja lemondását a vezetőségnek. Az edző így foglalta össze a mérkőzésen látottakat:
“Két egyéni hiba megint megpecsételte a sorsunkat. Így csak mi tudunk kikapni, hogy az ellenfélnek szinte helyzet sem akadt. Csak magunkat okolhatjuk, amiért tíz ember ellen nem nyertünk, hiszen már korábban bebiztosíthattuk volna a győzelmünket. Szinte hihetetlen, hogy ezen a meccsen pont nélkül maradtunk és különösen dühítő, hogy ismét a hajrában buktunk el. Jóllehet tiszta a lelkiismeretem, mindent megtettem a sikerért, ám lehet, hogy bennem van a hiba, ezért felajánlottam a lemondásomat, amit a játékosoknak és a vezetőknek már az öltözőben bejelentettem.” A mérkőzésről részletesen a szeged2011.sport.hu oldalon itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik