Sport

A korábbi világelsőre fáj Babos foga

A jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Babos Tímea a 220 ezer dollár összdíjazású női tornán szerepel a jövő héten.

Az e-Boks Open néven futó esemény 2010-ben került a WTA naptárába, az előző két évben hazai sikert ünnepelhettek a koppenhágai szurkolók. A lengyel származású, nemrég még világelső Caroline Wozniacki a 2010-es döntőben 6-2, 7-6 (7-5)-ra győzte le a cseh Klára Zakopalovát, majd a 2011-es fináléban 6-1, 6-4-es sikert aratott a szintén cseh Lucie Safarová ellen.

A jelenleg a világranglista hatodik helyén tanyázó Wozniacki természetesen idén is ott lesz a viadalon.

„Az utóbbi időben úgy alakult, hogy a versenyeket már jobban kedvelem az edzéseknél, így nagyon várom már a koppenhágai tornát! Most meglehet az esélyem arra, hogy top10-es teniszezővel találkozzam, hiszen Wozniacki is indul. Ez jó erőfelmérés lehet, ha úgy adja a sorsolás. Plusz motivációt jelentene” – mondta Babos Tímea.

A dán szervezők 2012-re szerettek volna már salakos tornát lebonyolítani, de a magas költségek miatt végül idén is marad a Farum Arena kemény pályája.

„Imádom a kemény pályát! Az utóbbi időben amúgy is felváltva játszottam salakon és kemény pályán. Így nem akadályoz abban, hogy jól játszom, hogy most éppen kemény pályán lesz a verseny” – mondta a világranglistán 68. magyar leányzó.

A fiatal teniszező a verseny előtt a Sportkórházban járt, teljes felülvizsgálaton esett át. A szokásos negyedéves teljesitmény-tesztet teljesítette, a havi testösszetétel-vizsgálat is megtörtént. A napi 5 óra tenisz mellett részei a napi rutinnak a masszázs, nyújtás és a különböző fizikai képességeit fejlesztő illetve a sérülést megelőző foglalkozások. Heti két alkalommal konzultál a sport pszichológusával is.

A koppenhágai indulók közül Babos Tímea összecsapott már a francia Stephanie Foretz Gaconnal, a tavalyi US Open selejtezőjében 7-5, 7-5-ös vereséget szenvedett. A magyar tinédzser az osztrák Patricia Mayr-Achleitnerrel már idén találkozott, Monterrey-ben a 6-4, 6-2-re diadalmaskodott. Utána pedig Babos Tímea meg sem állt a végső győzelemig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik