Sport

Szegedre érkezik az egyetemi 3×3 kosárlabda-bajnokság

A szegedi egyetemisták is indulhatnak az egyetemi 3x3 kosárlabda-bajnokságon, mivel a versenysorozat május 6-án Szegedre érkezik.

A széria tétje nem kisebb, mint hogy kiderüljön, ki képviselhesse hazánkat a világbajnokságon, amelyet Szerbiában, Kragujevacon rendeznek 2012. július 10-17. között.

A bajnokságra minden felsőoktatási intézmény sportszervezete nevezhet férfi- és női csapatokat. A versenyen minden, 1989. január 1-jén, illetve utána született, az intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló női és férfi hallgató részt vehet, kivéve akik NBI. A osztályban rendelkeznek játékengedéllyel.

A bajnokságot tornarendszerben bonyolítják, ahol tornánként 16 férfi- és 16 női csapat vehet részt, mivel négy regionális torna és két budapesti kerül megrendezésre. A tornák férfi és női győztesei a döntő tornára kvalifikálják magukat, amelynek győztes csapatai részt vehetnek az Egyetemi 3×3 Kosárlabda Világ Bajnokságon. Ráadásul teljesen ingyen, mivel annak költségeit az MKOSZ fedezi. A kiírás részletei a http://2012.b33.hu, www.hunbasket.hu weboldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik