Sport

Harminc magyar úszik a debreceni Eb-n

Ötven nappal a debreceni úszó Európa-bajnokság előtt Kiss László szövetségi kapitány ismertette a hazai rendezésű kontinensviadalra nevezendő versenyzők névsorát.

Az előzetes tervezethez képest a csapat még bővült két, az Egyesült Államokban szereplő úszóval: Madarassy Ádámmal és Povázsai Eszterrel, ők 100 méter pillangón, illetve 100 méter háton jó idővel lettek ötödikek a magyar bajnoksággal párhuzamosan zajló indianapolisi Grand Prix-n, ahol amúgy a remeklő világbajnoknő, Hosszú Katinka olimpiai A szintet úszva nyerte a 400 méter vegyest és a 200 méter pillangót is.

Az ötvennapos határ ürügyén tartott vasárnapi sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke kijelentette, a négynapos tesztverseny is megerősítette: Európában jóformán csak a debreceni szervezők képesek arra, hogy három hónap alatt tökéletes színvonalon tető alá hozzák a kontinensviadalt.

Orendi Mihály, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója úgy vélte, egy pillanatig sem érzik úgy, hogy “már csak” ötven nap van hátra, ez az idő pontosan elegendő lesz minden feltétel megteremtéséhez, “annál is inkább, mert már 2007-ben is kiderült, az úszók a legprofibb partnerek közé tartoznak, akiknél ráadásul arra is számíthatunk, hogy az eredményeikkel döntő mértékben járulnak hozzá az Európa-bajnokság sikeréhez.”

Kiss László zárásképpen elmondta, a válogatottak egy rövidebb pihenőt követően három helyszínen, Debrecenben, Balatonfűzfőn és Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak április második felében, valamint május első hetében:

“Minden adott ahhoz, hogy kiemelkedően szerepeljünk ismét, ha már egyszer 2010-ben Budapesten, illetve tavaly Szczecinben, a rövidpályás viadalon annyira magasra tettük a lécet” – jelentette ki a szakvezető.

Hogy ki melyik számban indul a május 21. és 27. közötti kontinenstornán, az végérvényesen az Eb előtt két héttel dől el.

Az Eb-n induló magyar csapat
Férfiak:
Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Financsek Gábor, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Kozma Dominik, Madarassy Ádám, Molnár Ákos, Pulai Bence, Rákos Patrik, Szilágyi Ádám, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid, Zámbó Balázs
Nők:
Dara Eszter, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Joó Sára, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Povázsai Eszter, Risztov Éva, Szekeres Dorina, Sztankovics Anna, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn

Ajánlott videó

Olvasói sztorik