Sport

Barrichello furcsa Indycar-bemutatkozása

A Forma-1 után pályafutását az Indycar-sorozatban folytató Rubens Barrichello csapatutasításra lassan ment bemutatkozó futamán, és 17. lett.

A St. Petersburgban rendezett versenyt egy ideig Barrichello régi F-1-es ismerőse, a japán Takuma Sato vezette, majd több versenyző is váltotta egymást az élen.

A legvégén azonban a háromszoros Indy500-győztes brazil Helio Castroneves tört az élre, és meg is nyerte az idénynyitó, 100 körös futamot, a frissen bemutatkozott honfitárs, Rubens Barrichello 17. helyen ért célba.

Az egész viadalt belengte a tavalyi szezonzáró futamon egy tömeges baleset során életét vesztő Dan Wheldon előtti tisztelgés, a városi pálya egyik szakaszát róla nevezték el, a barátját elvesztő Castroneves éppen ott ugrott át a kerítésen megünnepelni a sikert.

Castroneves győzelme és tisztelgése Dan Wheldon emléke előtt:

Rubens Barrichello viszont nem ünnepelt, hanem mérgelődött. A brazil pilótának még szokatlan, hogy a 100 körös versenyen kímélnie kellett az autót, és nem mehetett teljes gázzal, de, mint mondta, igyekszik megszokni a számára még szokatlan szituációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik