Sport

Hengerelt a bajnokesélyes

Nem sikerült a bravúr az EnterNet Vásárhelyi Kosársulinak a bajnokesélyes ellen az NBI/B csoportos kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulójában.

Vas kezdte a gólgyártást. Jól kezdtek a hazaiak, így 6-0-nál időt is kért a Salgótarján. De Szilágyi triplájával tovább nőtt az előny. Néhány gyors kosár után azonban már minimális volt a különbség, sőt meg is fordult az állás.(15-16)

Begyújtották a rakétákat a salgótarjániak: 10 pontot szereztek lerohanásból, és ennyivel el is mentek. Likár uralta a légteret a palánk alatt. Schumann Péter pedig minden labdára odaért. Egyszerűen semmi sem ment Utasiéknak, Gorskiék viszont könnyen gyűjtötték a pontokat. Három perccel a félidő vége előtt 20-38 állt az eredményezőn. A helyzet ezután még tovább romlott. Csak Kukla tartotta a lelket társaiban.

Magasabb fokozatra váltott a Vásárhely, de nem csökkent a különbség. Ráadásul a helyzetet Godenáék egészpályás agresszív védekezése sem könnyítette meg. Ekkor elsősorban a másik Schurmann, Gábor élt nagyon. Egyre jobban eltávolodott a bajnokesélyes piros mezes alakulat. Schurmann Péter büntetőivel már 32 pont volt az előnyük. Így már nem maradt túl sok kérdés az utolsó periódusra.

Kissé közelebb lopózott a hazai gárda. A fiatal Grezsa és Vas Péter villogott ebben az időszakban. A fordításra azonban már esély sem volt. A Salgótarjániak ezzel a győzelemmel továbbra is harcban van az alapszakasz elsőségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik